Διευκρίνιση Μαγιορκίνη: Δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης

Διευκρίνιση Μαγιορκίνη: Δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης

Μια διευκρίνιση στο Facebook έκανε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφορικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και του εμβολίου του κορωνοϊού.

Σε χθεσινό του post, ο κύριος Μαγιορκίνης είχε αναφερθεί στη συνδυαστική χορήγηση του εμβολίου της γρίπης, με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εξηγώντας ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο εμβολίων, ενώ έδωσε και τέσσερις κανόνες με βάση τους οποίους θα πρέπει να γίνουν και τα δύο εμβόλια.

Σε νέα του ανάρτηση το απόγευμα της Τετάρτης, σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 έγραψε το εξής: «Έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19. Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους. Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών. Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο του COVID-19».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS