Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται ολικό lockdown στην Αττική -Ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Τσιόδρα, αύριο στις 12:00

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται ολικό lockdown στην Αττική -Ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Τσιόδρα, αύριο στις 12:00

Ολικό lockdown στην Αττική ή και πανεθνικό, σε όλη τη χώρα, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα καταγραφεί νέο «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει κοντά στις 2.500 νέες μολύνσεις. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα covid-19, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Ετσι, στη σύσκεψη που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να κάνει γενικό lockdown στην Αττική για έναν μήνα. Το δεύτερο σενάριο είναι καθολικό lockdown ανά την επικράτεια.

Η εισήγηση είναι αυτό να ισχύσει άμεσα, τα επόμενα 24ωρα.

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Τσιόδρα την Πέμπτη στις 12:00

Ετσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Είναι προφανές ότι υπό το βάρος των δεδομένων, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ανακοινώσει το δεύτερο lockdown για την Αττική. Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS