Lockdown: Πολλαπλά μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Αττική -Χιλιάδες έλεγχοι σε οχήματα

Lockdown: Πολλαπλά μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Αττική -Χιλιάδες έλεγχοι σε οχήματα

Στην κορύφωση τους βρίσκονται τα μέτρα της Αστυνομίας παντού στην Αττική και σε όλες τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» σε ότι αφορά την εικόνα της πανδημίας, για τον έλεγχο της εφαρμογής του νέου σκληρού lockdown για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ειδικά στην Αττική, από τις 19.30 σήμερα, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων που αρχίζει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, έχουν στηθεί μπλόκα σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας και περιφερειακά, με αυστηρές εντολές οι αστυνομικοί να προχωρούν σε καθολικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα, σταματώντας όλα όσα κινούνται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η μετακίνηση.


Πολλαπλά μπλόκα στους δρόμους της Αθήνας
Ήδη αστυνομικοί σταματούν όλα τα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία, (Σύνταγμα, Χίλτον, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κηφισίας κλ.π.) και ελέγχουν αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τα μπλόκα θα είναι όλες τις ώρες μέχρι το πρωί σε διάφορους κόμβους της πρωτεύουσας και σε μεγάλους οδικούς άξονες και το ίδιο θα ισχύσει αύριο και κάθε μέρα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι την λήξη του νέου lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, που από το πρωί της Πέμπτης είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εκτιναχτεί, αφού το προηγούμενο διάστημα ανέρχονταν κατά μέσο όρο κάτω από 65.000 την ημέρα, ενώ την Πέμπτη και Παρασκευή αυξήθηκαν σε 72.733 και 75.085 αντίστοιχα. Καθημερινά γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ με τις αστυνομικές υπηρεσίες και δίνονται εντολές για τον συντονισμό των δυνάμεων. Με βάση αυτές τις εντολές το βάρος των ελέγχων πέφτει κυρίως τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ευκολοι οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα για την ΕΛ.ΑΣ.
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του Αρχηγείου τις ώρες αυτές και ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι εύκολο πλέον να ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα, καθώς η κίνηση είναι πολύ μικρή και δεν δημιουργείται πρόβλημα να κοπεί εντελώς η κυκλοφορία, γι' αυτό και οι παραβάτες έχουν μικρές πιθανότητες να γλιτώσουν.

Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας το βάρος των ελέγχων πέφτει στις αλλαγές που ισχύουν με την εφαρμογή του νέου σκληρού lockdown, δηλαδή στις κατηγορίες 2 και 3 που αφορούν στις μετακινήσεις για αγορές ή άλλες υποχρεώσεις (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κλ.π.) εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς και στην κατηγορία 6 που αφορά σε σωματική άσκηση χωρίς όριο με τα πόδια ή ποδήλατο, αλλά απαγόρευση μετακίνησης σε κάποιο προορισμό για τον σκοπό αυτό με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Σχετικά με την κατηγορία 4, (βοήθεια σε άτομο), οι αστυνομικοί έχουν εντολές να ζητούν βεβαιώσεις από τους ελεγχόμενους (ιατρικό πιστοποιητικό, εισιτήρια σε περίπτωση μετάβασης σε σταθμό ή αεροδρόμιο, ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS