Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Ο «κ. διοικητής» , η σέξι αστυνομικός σύντροφος του και οι απίστευτοι διάλογοι

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Ο «κ. διοικητής» , η σέξι αστυνομικός σύντροφος του και οι απίστευτοι διάλογοι

Δεν έχουν τέλος οι συνταρακτικές αποκαλύψεις γύρω από το πολυπληθές κύκλωμα που απαρτιζόταν κυρίως από αστυνομικούς και κρατικούς υπαλλήλους και οι οποίοι εξέδιδαν πλαστές ταυτότητες σε επικίνδυνους βαρυποινίτες προκειμένου να έχουν ελευθερία κινήσεων.

Ένας από τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, φέρεται να είναι ο Δ.Ε., ομογενής από την Τασκένδη, ο οποίος, πριν από 4 χρόνια, επί μήνες αναζητούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές τη 18χρονη κόρη του που είχε εξαφανιστεί.

Ο Δ.Ε., μάλιστα, απέδιδε την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας σε απαγωγή από την αφγανική μαφία ή άλλα επικίνδυνα κυκλώματα αλλοδαπών καθώς ο τελευταίος που είχε δει το κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από το Αττικό Νοσοκομείο το 2017 ήταν ένας Πακιστανός που ουδέποτε εντοπίστηκε.

Είχε εντοπιστεί όμως το προφίλ του συγκεκριμένου ανθρώπου στο Facebook που τότε είχε προκαλέσει ανατριχίλα. Ο Πακιστανός που είχε παραλάβει από μίνι μάρκετ στην Αχαρνών τη 18χρονη κυκλοφορούσε τότε με το παρατσούκλι Σαχ Μαξούτ.

Στο Facebook, όπως είχε γίνει τότε γνωστό, χρησιμοποιούσε ένα άλλο ψευδώνυμο, ενώ στη σελίδα του, που υπήρχε και η φωτογραφία της κοπέλας, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα, ναρκωτικά, πακέτα με χρηματικά ποσά, κοπέλες σε προσωπικές στιγμές, αλλά και… αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον, αποκτούν νέο ενδιαφέρον οι πληροφορίες αυτές αφού κι αυτός ο ίδιος ο πατέρας της αγνοούμενης θεωρείται «εγκέφαλος» στο πολυπλόκαμο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που είχε πελάτες Αλβανούς κακοποιούς και με τις μέχρι τώρα έρευνες εμπλέκονται 34 εν ενεργεία αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Τα ονόματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση για να αλλάξει την ταυτότητα των βαρυποινιτών ανήκαν σε Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία και τον Καύκασο «οι οποίοι δεν είχαν εκδώσει ποτέ δελτίο ταυτότητας ή είχαν προβεί σε έκδοση πριν από πολλά χρόνια και πλέον διέμεναν στο εξωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ήδη έχει ασκήσει δίωξη για αδικήματα όπως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κ.λπ. στους 20 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο διοικητής Ασφαλείας του Α.Τ. Ασπροπύργου, αστυνόμος Α΄, Γιώργος Μ., καθώς και μία αστυνομικός από το ίδιο αστυνομικό τμήμα, που εργαζόταν στο Τμήμα Ταυτοτήτων και φέρεται να είναι σύντροφος του Γ.Μ.

Ως άμεσος συνεργός του φερόμενου αρχηγού εμφανίζεται ο Π.Μ. ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, βιασμό καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να διαδραματίζει και ο επίορκος διοικητής Ασφαλείας του Α.Τ. Ασπροπύργου, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε επικοινωνία με τον «εγκέφαλο» από την Τασκένδη και, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, είχε υπογράψει, ως διοικητής, σε οκτώ περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Κατ’ άλλους ο συλληφθείς διοικητής είναι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, η δράση του οποίου εκτείνεται σε βάθος 8 ετών με έσοδα, για τους δεκάδες εμπλεκόμενους αστυνομικούς και άλλα πρόσωπα, άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συνδικαλίστρια καλλονή
Η σύντροφός του Σοφία, συνδικαλίστρια αστυνομικός, το 2016, είχε μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας όταν σε πορεία των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από την Παλαιά Βουλή είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την ομορφιά και τη… μαχητικότητά της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της χρονιάς, η ξανθιά καλλονή που είχε ρίζες και από την Κύπρο ζούσε στον Ασπρόπυργο και προερχόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στα Σώματα Ασφαλείας.

Η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 όταν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου προσήχθη ένας άνδρας ο οποίος στην πλαστή ταυτότητα εμφανιζόταν ως Γεωργιανός, ενώ στην πραγματικότητα ήταν Αλβανός.

Ο ομογενής Δ.Ε. φέρεται να είχε αναπτύξει δίκτυο που αποτελούνταν από αστυνομικούς και δημοσίους υπαλλήλους, άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Παράλληλα βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με υπάλληλο του ληξιαρχείου στις Αχαρνές, η οποία καταγράφηκε από τον κοριό να χορηγεί πιστοποιητικά ατόμων στα οποία λίγες ημέρες αργότερα εκδίδονταν πλαστές ταυτότητες. Οι συνομιλίες σοκάρουν:

Υπάλληλος: Κατάλαβα. Του… πήρα οικογενειακή

«Εγκέφαλος»: Ωραία

Υπάλληλος: Πότε θα το πάρεις;

«Εγκέφαλος»: Μετά από μισή ώρα μπορώ; Γίνεται; Οκτώ;

Υπάλληλος: Ναι, ναι. Κατάλαβα. Εντάξει έγινε…

Σε άλλο διάλογο ο «εγκέφαλος» ακούγεται να μιλά με μια γνωστή του:

«Εγκέφαλος»: Για τα χαρτιά. Τους καθησύχασα, πήγα στη συνάντηση, έδωσα τα χαρτιά. Ο Αλβανός ικανοποιημένος, όλα εντάξει. Του λέω τι έγινε; Λέει έφερε τα μισά χρήματα. Επτά χιλιάδες, λέει, έφερε και άλλες επτά χιλιάδες δεν τις μάζεψε. Του λέω έλα να ξεκινήσουμε με τις επτά. Λέει όχι. Εγώ ακόμα τα χρήματα όλα δεν θα τα πάρω. Εγώ λέει δεν θέλω να χρωστάω εγώ μετά. Και πότε; Λέει περίπου σε μια εβδομάδα το πολύ δέκα ημέρες θα μου φέρει το άλλο μισό. Λέω εγώ γ@μ@ τα τώρα. Κάθομαι και νομίζω πού θα βρω για να πληρώσω τις δυο δόσεις. Εμπιστεύομαι αυτόν τον βλάκα… Πρέπει να μας δώσει 15.000 και στην Αστυνομία ακόμη 15.000 να πάει…

Φίλη: Γι’ αυτό σου λέω εδώ κράτα λίγο απόσταση

«Εγκέφαλος»: Αυτοί μου έλεγαν να μη βιαστώ, εγώ νόμιζα ότι όλα είναι εντάξει. Άνετα λογαριάστηκα… Λέω συγγνώμη, αδελφέ, είκοσι πέντε δεν βγαίνω, τουλάχιστον τριάντα…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS