Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η «Νάνσυ» και οι συνεργοί της

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η «Νάνσυ» και οι συνεργοί της

Χρήματα μέσα σε τάπερ και τυλιγμένα με χαρτοπετσέτες και εξώφυλλα περιοδικών τοποθετούσαν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Αττική με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι τα αποσπούσαν από καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του ERTΝews, τα χρήματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε περιοδικά και εφημερίδες, μέσα σε τάπερ και σε χαρτοπετσέτες.

Η «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρεται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα. Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού, η οποία απολογείται, ήταν πολυτελής. Στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

Για να μη γίνονται αντιληπτοί, οι συναντήσεις με τους δημόσιους υπαλλήλους που χρηματίζονταν, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους για να φαίνονται τυχαίες είτε σε κλειστούς χώρους που θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως τουαλέτες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Στις διαδικτυακές επικοινωνίες που είχαν με τους δημόσιους υπαλλήλους, απέφευγαν να αναφέρονται σε χρηματικά ποσά και τα μηνύματα διαγράφονταν αυτόματα μετά την παρέλευση χρονικού ορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται μαζί με την 43χρονη αρχηγικός ρόλος, χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του δίκυκλο όχημα το οποίο ανήκει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του αδερφού του, αποκρύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία του από τις διωκτικές Αρχές.

Κύκλωμα εκβιαστών: Μαραθώνιες οι απολογίες των μελών

Υπενθυμίζει ότι σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα των απολογιών για το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπαλλήλων.

Σήμερα απολογούνται έξι άτομα. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν απολογηθεί πέντε πρόσωπα, που φέρονται να είχαν βασικό ρόλο στην οργάνωση, μεταξύ των οποίων και ο συναρχηγός, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει την επικοινωνία και την καθοδήγηση των στελεχών, ενώ αναμένεται να αρχίσει η απολογία της φερόμενης 43χρονη αρχηγού, της περιβόητης «Νάνσυ».

Το κατηγορητήριο για τα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχει συντάξει ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς, τα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης φέρονται να συντόνιζαν από κοινού τις κινήσεις των υπόλοιπων μελών, έχοντας τη συνολική καθοδήγηση και εποπτεία της δράσης του κυκλώματος.

Τα δύο διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν αυτά που προσέγγιζαν υπαλλήλους σε δημόσιες υπηρεσίες που είχαν αρμοδιότητα τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα που έτσι αποκτούσε εμβέλεια για να αναπτύξει την παράνομη δράση της.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η δράση της οργάνωσης φαίνεται να προσδιορίζεται χρονικά -σε αυτήν τη φάση- από τον Ιανουάριο του 2023 έως και την εξάρθρωσή της στις 5 Ιουλίου 2024.

Χθες απολογήθηκαν οκτώ συνολικά από τους 14 κατηγορούμενους στους οποίους αποδίδονται επτά βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις και δύο πλημμεληματικές. Οι δύο εκ των οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ