Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέα η Νάνσυ και ακόμη 4 -Η χλιδάτη ζωή της και το... τεφτέρι

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακιστέα η Νάνσυ και ακόμη 4 -Η χλιδάτη ζωή της και το... τεφτέρι

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν η «Νάνσυ» και ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών μετά την χθεσινή απολογία τους στον ανακριτή.

Ο αριθμός των προφυλακισθέντων στην σκοτεινή υπόθεση ανέβηκε σε 7 από τους συνολικά 14 συλληφθέντες.

Τα φερόμενα αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος εκβιαστών, η 43χρονη Νάνσυ και ο 64χρονος είναι μεταξύ των ατόμων που οδηγήθηκαν στη φυλακή, μαζί με δύο ακόμη υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να έκανε μικροδουλειές της ομάδας.

Η «Νάνσυ» αρνήθηκε πως είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη «Νάνσυ» αρνήθηκε κατά την απολογία της ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος αλλά πρόσθεσε πως αναλάμβανε να βοηθήσει επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν κάποιες εκκρεμότητες που είχαν με δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, επικαλέστηκε ότι κανένας από τους 48 επιχειρηματίες που φέρεται να έπεσαν θύματα του κυκλώματος δεν έχει καταθέσει εναντίον της.

Συνολικά, από τους 14 συλληφθέντες προφυλακίστηκαν οι επτά, ενώ η ανακριτική έρευνα συνεχίζεται.

Το ποινικό παρελθόν της Νάνσυ

Αυτό που φαίνεται να «έκαψε» την εγκληματική οργάνωση, ήταν το τεφτέρι της 43χρονης, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις της με τα ποσά που λάμβανε από κάθε επιχειρηματία που εκβίαζε.

Η «Νάνσυ», το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, παριστάνοντας τη μεσίτρια ενώ ένα χρόνο μετά, το 2010, όταν η χώρα έμπαινε στην περίοδο των μνημονίων, κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρία.

Ο ρόλος του αδελφού της 43χρονης -Στο κόλπο και η μητέρα

Η 43χρονη είχε βάλει στο κύκλωμα και τον αδελφό της, ο οποίος εκτελούσε χρέη εισπράκτορα. Πήγαινε στους καταστηματάρχες και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά.

Στην συνέχεια, τα δυο αδέλφια έκρυβαν τη λεία στο σπίτι της μητέρας τους. «Δεν είμαι (σ.σ. στο κύκλωμα) καθόλου εγώ, αυτά είναι ψευτιές. Είναι ψέματα όλα. Στο τέλος θα δείτε τι ωραία θα περάσουν όλοι μα όλοι», είπε η μητέρα της 43χρονης στο Live News, η οποία είναι και εκείνη κατηγορούμενη για εμπλοκή στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «Νάνσυ» και ο αδερφός της είναι ψευδώς δηλωμένοι ότι εργάζονται σε συμβουλευτική εταιρεία, για να φαίνονται ασφαλισμένοι και πως έχουν «νόμιμο» εισόδημα.

Το άγνωστο επάγγελμα της Νάνσυ και η χλιδάτη ζωή

Ουδείς φαίνεται να γνώριζε ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμα της 43χρονης η οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την γεμάτη χλίδα ζωή που έκανε, καθώς στις συναντήσεις της φορούσε πάντα ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Τα χρηματικά ποσά που έπαιρνε από τους καταστηματάρχες τα παρέδιδε μερικές φορές η ίδια στα υπόλοιπα μέλη τη οργάνωσης. Ήταν πολύ προσεκτική και φρόντιζε να επικοινωνεί μαζί τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ τους συναντούσε σε μέρη που θα ήταν δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί από άλλα άτομα και τις διωκτικές αρχές.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ