Κούγιας: Ψευδής είδηση ότι δήθεν διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου

Κούγιας: Ψευδής είδηση ότι δήθεν διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου

Ψευδή χαρακτηρίζει το γραφείο του Αλέξη Κούγια την είδηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος του με αφορμή επεισόδιο με την 19η Τακτική Ανακρίτρια για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η ψευδής είδηση ότι δήθεν διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια από το ΔΣΑ για το γνωστό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας, όταν τη «συνέλαβε» επ’ αυτοφώρω ο κ. Κούγιας να υπαγορεύει στον έναν εκ των φερομένων ως βιασθέντων από τον εντολέα μας κο Δημήτριο Λιγνάδη με ποιο τρόπο πρέπει να αλλάξει τις προηγούμενες 2 καταθέσεις του, με τις οποίες κατήγγειλε ψευδώς ότι δήθεν ο κ. Λιγναδης άλλοτε στις 9 και άλλοτε στις 8 Αυγούστου 2015 τον βίασε με έναν περίεργο τρόπο βιασμού – πρωκτολειχία – και με ποιο τρόπο να αλλάξει τόσο το χρόνο του φερόμενου βιασμού σε 24 ή 25/7/2015, όσο και τον τόπο που από σουίτα ξενοδοχείου έγινε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, με μοναδικό σκοπό να διασωθεί τόσο η ίδια που αδίκως τον κράτησε προσωρινά, όσο και οι ψευτοκαταγγέλλοντες και οι δικηγόροι τους, αφού ο κ. Λιγνάδης με αδιάσειστα στοιχεία, φωτογραφίες, έγγραφα και αξιόπιστες μαρτυρικές καταθέσεις υπουργών, ανωτάτων δικαστών, δικηγόρων και επιχειρηματιών είχε ανατρέψει όλη την ψεύτικη και συκοφαντική κατασκευή αναφορικά με τον τόπο αλλά και το χρόνο της υποτιθέμενης πράξης.

Η Ανακρίτρια μετά την αναφορά εις βάρος της τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και ενώπιον της Επιθεωρήτριας Αρεοπαγίτη του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρίας Ζαμπέτα Στράτα, την οποία ο κ. Κούγιας θα συναντήσει αύριο και ώρα 12 μμ, εκ λόγων αντιπερισπασμού και μόνο, για να διασωθεί η ίδια από όσα επέρχονται εις βάρος της, έκανε αναφορά εις βάρος του κ. Κούγια, όπου ζητεί την πειθαρχική του δίωξη για τα όσα συνέβησαν στο γραφείο της παρουσία Ανακριτών, Εισαγγελέων και γραμματέων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι φερέφωνο του οιουδήποτε, είτε Δικαστού, είτε Εισαγγελέα, είτε του οιουδήποτε πολίτου ώστε να διατάσσει πειθαρχικές έρευνες, αλλά είναι υποχρεωμένος δια των πειθαρχικών του οργάνων να κάνει αυτό που στην υπόθεση Λιγνάδη δεν έκαναν ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε η Ανακρίτρια, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ένας Δικηγόρος, διατάσσει πειθαρχική έρευνα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και χαιρόμεθα ιδιαίτερα που στα πλαίσια αυτής της προκαταρκτικής εξετάσεως θα πληροφορηθούν όλα τα μέλη του ΔΣΑ τι εγκλήματα διεπράχθησαν εις βάρος του κου Δημητρίου Λιγνάδη και είμαστε βέβαιοι όλοι οι συνεργάτες του κ. Κούγια που μαζί του χειριζόμαστε αυτή τη σκευωρία εις βάρος του κου Λιγνάδη, όχι μόνο δεν θα τον οδηγήσουν σε πειθαρχική έρευνα, όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά θα τον επιβραβεύσουν, γιατί η όλη συμπεριφορά του κ. Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη τιμά το Δικηγορικό σώμα και τις αξίες του.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το τεκμήριο αθωότητας και τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης και οι πρώτοι που πρέπει να τα σέβονται και να τα τηρούν είναι οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, ενώπιον των οποίων και από τις αποφάσεις των οποίων κρίνονται η ελευθερία και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS