Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας

Νέα προθεσμία για αύριο στις 14:30, για να απολογηθεί στην 19η ανακρίτρια, ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή με σκοπό να κάνουμε τα εξής: Το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις των φερομένων ως παθόντων», είπε και τόνισε ότι σύμφωνα με ρητές δικονομικές διατάξεις προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών, των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις.

Όπως εξήγησε υπάρχει μία εξαίρεση, που είναι ότι μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό που δίνουν οι παθόντες και να ασκήσει ποινική δίωξη αν έχουμε πράξεις που είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να προασπίσει το συμφέρον του. Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανένα λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί η οποία είναι κατοικία του 15 χρόνια, εξεδόθη ένα ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Το ένα είναι πράξεις εν τω πράττεσθαι, να είναι οι πράξεις επίκαιρες δηλαδή, και να είναι ύποπτος φυγής. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται», είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ