Κορωνοϊός: Εσχατο μέτρο το τοπικό lockdown -Πότε μπορεί να επιβληθεί

Κορωνοϊός: Εσχατο μέτρο το τοπικό lockdown -Πότε μπορεί να επιβληθεί

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έφερε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού, ενώ ενδέχεται αν δεν αλλάξει η κατάσταση να χρειαστεί η κυβέρνηση να αποφασίσει τοπικά lockdown.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την περασμένη Τρίτη όπου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, έδωσε διευκρινίσεις για το πότε μπορεί να γίνει ένα τοπικό lockdown.

Σημειώνεται πως ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο πως δεν συζητείται σε καμία περίπτωση γενικό lockdown, ούτε καν τοπικό. Ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση έδωσε το πλαίσιο για ένα πιθανό σενάριο τοπικού lockdown.

Τοπικά lockdown θα γίνουν αν εξαντληθούν όλα τα μέτρα

«Τοπικά lockdown θα γίνουν αν εξαντληθούν όλα τα μέτρα που θα έχουμε πάρει για κάποιες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Σας έχω ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση για οποιοδήποτε γενικό lockdown. Τώρα εάν θα φτάσουμε σε κάποια τοπικά lockdown σημαίνει πως θα έχουμε διανύσει ένα μεγάλο δρόμο, θα έχουμε πάρει σωρεία αποφάσεων και σωρεία μέτρων, τα οποία δεν θα έχουν αποδώσει οπότε αναγκαστικά θα χρειαστεί να κάνουμε το οποιοδήποτε τοπικό lockdown.
Αυτή τη στιγμή που συζητάμε είμαστε μακριά από οποιοδήποτε τοπικό lockdown σε σχέση με την εικόνα που εμείς παρατηρούμε καθημερινά σε όλη τη χώρα», ήταν η απάντηση του κ. Χαρδαλιά σε ερώτηση δημοσιογράφου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS