Κορωνοϊός: Πίεση του ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα -Μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης-Γκάγκα

Κορωνοϊός: Πίεση του ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα -Μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης-Γκάγκα

Σε επιφυλακή οι αρχές αναφορικά με τη διαφαινόμενη έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και μια σειρά από περιφερειακές ενότητες στη βόρεια Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες, η Θεσσαλονίκη καταγράφει σταθερά, σχεδόν τριπλάσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε σύγκριση με την Αθήνα (κεντρικός τομέας Αθηνών), ενώ η διάδοση του ιού στη συμπρωτεύουσα παραμένει σταθερά πάνω από τα 300 περιστατικά ημερησίως.

Στη Θεσσαλονίκη 449 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Η τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του ΕΟΔΥ την Τρίτη, αναφέρει πως κατά το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη καταγράφτηκαν 449 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων στην Αττική, κατέγραφε 544 κρούσματα, ενώ πλην του κέντρου της Αθήνας, καμία άλλη περιοχή της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας δεν κατέγραδφε τριψήφιο αριθμό νέων διαγνώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν Πλεύρης και Γκάγκα

Υπό αυτό το πλαίσιο, στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Μίκα Γκάγκα προκειμένου να έχουν σύσκεψη με 14 δημάρχους και υγειονομικούς φορείς μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Οπως δήλωσε μάλιστα την Κυριακή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πιεστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα.

«Οι τελευταίες εισαγωγές τόσο στο δικό μας νοσοκομείο όσο και στα αλλά ανεβαίνουν επικίνδυνα ξεπερνούν τις 30 σε κάθε εφημερία ενώ ήταν 15-20» δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι.

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαιώνουν -ακόμη περισσότερο- τα στοιχεία για τις ΜΕΘ. Από τα δεδομένα που ανακοίνωσε η 4η ΥΠΕ προκύπτει ότι από τους 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. Επιπλέον, το 100% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (22 άτομα) είναι ανεμβολίαστοι.

Αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα

Άλλωστε, αυξημένη εμφανίζεται συγκριτικά με άλλες περιφερειακές ενότητες, η διάδοση του κορωνοϊού σε μια σειρά από περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Ενδεικτικά, το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 61 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει η Δράμα, 50 ο Έβρος, 114 η Ημαθία, 65 η Καβάλα, 66 η Κοζάνη, 53 το Κιλκίς, 89 η Ξάνθη, 68 η Πέλλα και 79 η Πιερία.

Θυμίζουμε πως οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Καβάλας έχουν ήδη περάσει σε επίπεδο 4 (κόκκινο), που σημαίνει πως έχει επιβληθεί mini lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 το βράδυ ως τις 06.00 το πρωί και λειτουργία καταστημάτων χωρίς μουσική.

Στο επίπεδο 4 βρίσκεται επιπλέον από την υπόλοιπη Ελλάδα, η Ευρυτανία και η Αργολίδα.

Αχτίδα φωτός, η μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα

Ανεπαίσθητη αχτίδα φωτός, πως η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο, η εβδομαδιαία αναφορά του ιικού φορτίου στα λύματα 12 μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκη παρέμεινε αμετάβλητο.

Η ποσοστιαία μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα 12 μεγάλων αστικών κέντρων

Συγκεκριμένα, σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων τόσο στην Περιφέρεια Αττικής (-9%), στη Θεσσαλονίκη (-8%) αλλά και στην Ξάνθη (+8%), την τελευταία εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS