«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη - Λουκίδη για την πορεία της πανδημίας μετά το Πάσχα: Αναγκαίος ένας στρατηγικός σχεδιασμός το φθινόπωρο

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη - Λουκίδη για την πορεία της πανδημίας μετά το Πάσχα: Αναγκαίος ένας στρατηγικός σχεδιασμός το φθινόπωρο

Ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις στόχους.

«Η τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας του κοροναϊού επιβεβαιώνεται ωστόσο θα υπάρξει καθυστέρηση να τη δούμε λόγω των διακοπών του Πάσχα, όπου υπήρξε μεγάλος συγχρωτισμός και χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας », επισήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής σημείωσε πως μετά την Πρωτομαγιά αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να κυμανθεί κάτω από τις 5.000, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε γιατί ο ιός ελλοχεύει.

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε την αναγκαιότητα της τρίτης αναμνηστικής δόσης στα άτομα που έχουν ήδη κάνει τις δύο προκειμένου να είναι θωρακισμένος ο οργανισμός απέναντι στην Covid-19, ενώ υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε covid, αλλά και να τηρούμε πιστά τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός

Από την άλλη, ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, υπογράμμισε επίσης στην ΕΡΤ την ανάγκη να υπάρξει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Όπως είπε, ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις στόχους: Να έχουμε επαρκή αντιικά φάρμακα για την αποφυγή λοιμώξεων κυρίως σε άτομα υψηλού κινδύνου, να υπάρχει για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο σύμφωνα με την πρώτη μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν από 4 ημέρες, φαίνεται να έχει σημαντική μείωση των μολύνσεων σε αυτή την ειδική ομάδα και τρίτον να μπορέσουμε να δείξουμε ότι η επιστήμη έχει φτιάξει ίσως ένα εμβόλιο -που έχει τη φιλοσοφία του αντιγριπικού εμβολίου- και να είναι μονοδοσικό ή τουλάχιστον δύο δόσεων και θα αφορά ιδιαίτερες ομάδες.

Επίσης, ανέφερε ότι όσοι έχουν αλλεργικά χρόνια νοσήματα, σύμφωνα με μία τελευταία ελληνική μελέτη, φαίνεται τα άτομα να έχουν ενός είδους προστασίας από τη σοβαρή νόσηση από την Covid-19.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ