Παπαευαγγέλου: «Ανοιχτή πληγή η διάδοση του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους»

Παπαευαγγέλου: «Ανοιχτή πληγή η διάδοση του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους»

Η διάδοση του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους βρίσκεται στο στόχαστρο της επιτροπής λοιμωξιολόγων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Yγείας, φαίνεται πως συνεχίζεται η διασπορά στους εργασιακούς χώρους.

Αυτός είναι και ο λόγος που κυβέρνηση και ειδικοί αυστηροποίησαν τον τρόπο χορήγησης πιστοποιητικών κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους εργαζόμενους, με τις νέες βεβαιώσεις να τίθενται σε ισχύ από σήμερα.

Επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους

Η Βάνα Παπαευαγγέλου εξήγησε πως το γεγονός πως κάθε μέρα βρισκόμαστε στη δουλειά μας με τους ίδιους ανθρώπους, μας δημιουργεί μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας. Ωστόσο, σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε ένας από τους συναδέλφους έχει τον δικό του οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.

«Όσο δεν μειώνεται η διασπορά στους εργασιακούς χώρους, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ δουλειάς και σπιτιού», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου. Έτσι, ο ιός μεταδίδεται από τον εργασιακό στον οικογενειακό χώρο και τίθενται σε κίνδυνο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευπαθείς ομάδες.

 

Ο εμβολιασμός βελτιώνει την εικόνα σε άτομα άνω των 75 ετών
Στα καλά νέα της επιδημιολογικής εικόνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, συγκαταλέγεται και το γεγονός πως σημειώθηκε μείωση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στους ευάλωτους πληθυσμούς άνω των 75 ετών, ηλικιακές ομάδες που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο.

Τέλος, η λοιμωξιολόγος τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας, σημειώνοντας πως οι μισοί από αυτούς που νόσησαν, κόλλησαν από άτομα που είχαν λίγα ή καθόλου συμπτώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει επιβεβλημένο να τηρούμε την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό χρήσης μάσκας τόσο μεγαλύτερο το όφελος για όλη την κοινωνία», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS