Δραματικοί τόνοι από Κικίλια: «Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του»

Δραματικοί τόνοι από Κικίλια: «Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του»

Στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς με κορωνοϊό. Αναφέρθηκε στις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουμε 1.404.

Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Οι ηλικίες που οδηγούν τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών και, όπως είπε ο υπουργός, είναι αυτές που κινούνται και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και μόνο σήμερα έγιναν 24.478 εμβολιασμοί. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% και αμφότερες τις δόσεις έχει λάβει το 3,64%.

Ανακοίνωσε επίσης ότι «το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες, και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69», και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον, θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ακόμη ότι «αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν», αναφερόμενος στα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Για τα ίδια περιστατικά συμπλήρωσε: «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο, τελικά, κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές».

 

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ