Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο -Φόβοι για εξορμήσεις και συνωστισμό

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο -Φόβοι για εξορμήσεις και συνωστισμό

Αυξημένοι αναμένονται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού, σε ολόκληρη την Αττική, αλλά κυρίως το παραλιακό μέτωπο.

Ο καιρός θα είναι καλός αυτό το διήμερο και οι Αρχές ανησυχούν για αυξημένη κινητικότητα των πολιτών εν μέσω κορωνοϊού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, το Σαββατοκύριακο θα είναι περισσότερα τα μπλόκα της αστυνομίας στην παραλιακή, ενώ τα χαρτιά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες για το σχετικό έλεγχο, θα πρέπει να εξηγούν ακριβώς τους λόγους μετακίνησης. Ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί πώς βρίσκεται στην περιοχή του και ότι υπάρχει λόγος που βρίσκεται στο δρόμο. Μάλιστα αστυνομική πηγή υπογράμμισε στο iefimerida.gr ότι οι έλεγχοι θα γίνουν πιο συχνοί στα παραλιακά μέτωπα και στους ορεινούς λόγγους, εκεί οπού τελευταία παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ σαρωτικός θα είναι και ο έλεγχος των εγγράφων μετακίνησης.

Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση, θα πέφτουν και τα ανάλογα πρόστιμα. Ηχητικά μηνύματα από την ΕΛ.ΑΣ θα ακούγονται σε ανοιχτούς χώρους και σε πλατείες, στις οποίες απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η Αττική δεν αντέχει περαιτέρω πίεση. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Αττική ανέρχονται σε 252.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS