Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στο υπουργείο Πολιτισμού -Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στο υπουργείο Πολιτισμού -Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού.

Μετά το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε χθες, είχε ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης και βρέθηκε ένα δεύτερο κρούσμα, στην ίδια υπηρεσία που βρέθηκε και το πρώτο. Με αφορμή τα κρούσματα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) ανέφερε σε ανακοίνωση πως κλείνει ο β’ όροφος του κτηρίου, ενώ το πρωί της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει διαδικασία συλλογής δειγμάτων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

«Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για μια ακόμη φορά, με αίσθημα ευθύνης, επικοινωνεί μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσει για την πορεία του θέματος των κρουσμάτων COVID-19, που εντοπίστηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ.Χθες, για πρώτη φορά διαπιστώθηκε κρούσμα στο Υπουργείο και κατόπιν ενεργειών της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας κος Εμμ. Αντωνόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης.Σήμερα, 10/09/2020, διαπιστώθηκε δεύτερο κρούσμα COVID-19 στην ίδια Υπηρεσία.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία με κλιμάκιό της βρέθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία και αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) To κλείσιμο του Β’ Ορόφου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Β) Κλιμάκιο του ΕΟΔΔΥ θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 11/09/2020 μεγάλο αριθμό δειγματοληψιών σε συναδέλφους (σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει ο ΕΟΔΔΥ

Γ) Την παροχή αδείας στους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Δ) Την άμεση διενέργεια επαναληπτικής απολύμανσης στο κτήριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το δεύτερο κρούσμα εντοπίστηκε σε γονέα παιδιού που φιλοξενείται στον παιδικό σταθμό του ΤΑΥΠΠΟ, με συνέπεια να ζητήσουμε τη διακοπή της λειτουργίας του από τον Αρμόδιο Εκκαθαριστή, το οποίο έγινε δεκτό.

Ζητήσαμε επίσης την διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου σε όλους τους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού και τέλος τη διενέργεια απολύμανσης, τόσο των εγκαταστάσεων του παιδικού σταθμού, όσο και του σχολικού λεωφορείου, που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των παιδιών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Καλούμε όλες/όλους τους συναδέλφους, αυτές τις κρίσιμες ώρες να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ατομικής ευθύνης, απέναντι στους ίδιους, αλλά και στους συναδέλφους.

Με ευθύνη και αντανακλαστικά που επιβάλλουν άμεση ανταπόκριση για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, σχετικά με την πανδημία, ιδιαιτέρως δε συνεργαζόμενοι με την Υπουργό Πολιτισμού, η οποία επιδεικνύει εξαιρετική ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα και επικοινωνεί συνεχώς με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, είμαστε βέβαιοι πως και αυτή την δύσκολη περίοδο θα την αντιμετωπίσουμε.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Συναδέλφισσες που εκτέθηκαν στον COVID-19, ότι τόσο η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ όσο και η υπουργός Πολιτισμού θα είμαστε δίπλα τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS