Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Ζήτω ο βασιλιάς», φώναζε ο κόσμος – Έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Ζήτω ο βασιλιάς», φώναζε ο κόσμος – Έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Συγκίνηση επικράτησε στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την οικογένειά του αλλά και τους βασιλείς και τους γαλαζοαίματους να τον αποχαιρετούν.

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η έναρξη της εξοδίου ακολουθίας καθυστέρησε, επειδή παρατάθηκε η διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, λόγω του πλήθους του κόσμου.

Όταν τελείωσε η κηδεία και το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς», ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο.

Η οικογένειά του στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και παρακολουθούσε το πλήθος να φωνάζει συνθήματα υπέρ του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τα εγγόνια του κρατούσαν τα παράσημά του, ενώ ο σύζυγος της Αλεξίας κρατούσε το χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο. Η Αλεξία κράτησε το σπαθί του.

Πρώτοι στα σκαλιά στεκόντουσαν ο Παύλος και η Άννα Μαρία, με τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να ακουμπά την καρδιά του, για να ευχαριστήσει το πλήθος που ζητωκραύγαζε. Αξιοσημείωτο είναι ότι κρατούσε συνεχώς τη μητέρα του από το χέρι.

Ο κόσμος φώναξε και «Παύλος, Παύλος», την ώρα της αυτοκινητοπομπής. Μερίδα του πλήθους άρχισε να φωνάζει συνθηματικά και το όνομα της Άννας Μαρίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS