Κατεδάφιση γέφυρας στον Ισθμό: Καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Μέσω αντιδρόμησης η κυκλοφορία

Κατεδάφιση γέφυρας στον Ισθμό: Καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Μέσω αντιδρόμησης η κυκλοφορία

Καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς ένα τμήμα της παραμένει κλειστό αφού είναι σε εξέλιξη εργασίες κατεδάφισης της στον Ισθμό που υπέστη σημαντικές ζημιές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ μετά την ανατροπή βυτιοφόρου.

Η ανταπόκριση της Intrakat για το γκρέμισμα της γέφυρας στη ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου ήταν άμεση. Με την ανατολή του ηλίου συνεργεία της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς για να δοθεί η εθνική στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθύνων την εταιρεία, Αλέξανδρος Εξάρχου, έδωσε εντολή προκειμένου στο σημείο να κατευθυνθούν μηχανήματα της εταιρείας ΑΚΤΩΡ και όσο προσωπικό απαιτούνταν. Η εταιρεία βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία και την πυροσβεστική προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Intrakat βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος για να επιβλέψει ο ίδιος τις εργασίες της κατεδάφισης. Η άμεση ανταπόκριση του ιδιωτικού οργανισμού και η άψογη συνεργασία που είχε με την κεντρική κυβέρνηση έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα που είχε οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδες οδηγούς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δίκτυο της ΝΕΟ Αθηνών - Κορίνθουν

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ειδικότερα, το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Στο δε ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η γέφυρα έχει υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Για να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας έχει αποφασιστεί:

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το 23,5 χλμ (Ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 km (κόμβο Μορέα) για σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως τις 23:00 και για αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Παράλληλα, είχε συλληφθεί ο οδηγός του βυτιοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Στη συνέχεια, μετέβησαν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας και είπε ότι από σήμερα στις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών, όπως θα γίνει και αύριο από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 5 το απόγευμα... «και βλέπουμε», όπως είπε ο υπουργός.

Ήχησε το 112

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από το 112 εστάλη αργά το βράδυ της Παρασκευής σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή της Αθηνών-Κορίνθου (αλλά και σε άλλες κοντινές περιοχές) όπου το βυτιοφόρο ανετράπη και πήρε φωτιά.

To μήνυμα από το 112 ενημέρωνε τους πολίτες ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο τμήμα όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

Το χρονικό της ανατροπής του βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου

Το βράδυ της Παρασκευής (7/6), γύρω στις 21:30, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί τόσο στη νέα όσο και στην παλιά εθνική οδό, ενώ υπήρχαν συνεχώς εκρήξεις.

Η φωτιά μάλιστα επεκτάθηκε και στο πρανές του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός κατάφερε να βγει σώος, χωρίς να υποστεί εγκαύματα, ωστόσο έχει κάποια χτυπήματα από την ανατροπή, γι' αυτό και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

«Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στη χιλιομετρική θέση 75,5 στο ύψος της Γέφυρας Ισθμού. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα», ανέφερε η ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ