Καπραβέλος: Η δυναμική της πανδημίας εξασθενεί, αλλά δεν εξαφανίζεται - Η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να είναι ολέθρια

Καπραβέλος: Η δυναμική της πανδημίας εξασθενεί, αλλά δεν εξαφανίζεται - Η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να είναι ολέθρια

Δεν έχουμε μια μετατροπή της πανδημίας σε έναν ενδημικό ιό ακίνδυνο, παρόλο που η δυναμική της εξασθενεί, τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

«Εξακολουθεί να μολύνει και να δημιουργεί τραγικές συνέπειες. Μέσα από τα νοσοκομεία μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η πίεση στα νοσοκομεία μπορεί να είναι μικρή, οι δυνατότητές μας σε κλίνες εντατικής να είναι πολύ μεγαλύτερες έναντι της πανδημίας, όμως η νόσος που προκαλεί ο κοροναϊός είναι τρεις με τέσσερις φορές πιο επικίνδυνη και ποιο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη που ξέραμε

Η ένταση έχει μειωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα τραγικές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η χαλάρωση αυτήν τη στιγμή μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Μπορεί οι νέοι να μην κινδυνεύουν όμως μολύνονται και διασπείρουν τον ιό σε ευάλωτες ομάδες που έτσι ρισκάρουν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσει ο καθένας ως σημαντικότερο, είναι ο αριθμός των θανάτων. Δεν είναι η ώρα ακόμα να πούμε ότι ελέγξαμε την πανδημία. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε κλασσικά μέτρα δημόσιας προστασίας, όπως οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και οι συνωστισμοί», υπογράμμισε καταλήγοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS