Κανονικά τα ΜΜΜ στην Αθήνα- Σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Κανονικά τα ΜΜΜ στην Αθήνα- Σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας μετά την απόφαση που έλαβαν χθες τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς για αναστολή της στάσης εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στις γραμμές 1, 2 & 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλεϊ τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας, επομένως δεν θα συμμετάσχουν. Ωστόσο, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα και υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Στο μεταξύ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα συμμετέχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας, με την ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και την  ΕΝΗΜΑΕΚ (Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) να προχωρούν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι Ελεγκτές (ΕΕΕΚΕ) εξήγγειλαν 5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18/10 από 13.30 έως 18.30 και τη Δευτέρα 19/10 από 07.30 έως 12.30. Αντίστοιχα η ΟΣΥΠΑ προχωρεί την Κυριακή σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 15:30 έως 18:30, και την Δευτέρα επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12:30 έως  15:30 τοπική, ενώ οι ηλεκτρονικοί (ΕΝΗΜΑΕΚ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία.

Ήδη η Aegean και η Olympic Air ανακοίνωσαν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων για Πέμπτη και Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι στην αεροναυτιλία αντιδρούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών, τα οποία οπως τονίζουν προέρχονται και αποδίδονται από το Eurocontrol χωρίς να επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος παρόλο που εγκαίρως είχαν κατατεθεί στο υπουργείο προτάσεις για στήριξη της αεροναυτιλίας μέσω των αποθεματικών της και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS