Απεργία: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Απεργία: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (26/11) και έτσι οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τον κοροναϊό και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μιας και το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 είναι ήδη σε ισχύ.

Η ανακοίνωσή τους

Σε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν πως «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

Έτσι, μεταξύ άλλων, τονίζουν το εξής: 

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

» Οι εργαζόμενοι, συντασσόμενοι με τα συνδικάτα, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και διεκδικούν την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διασπορά της COVID-19 εντός ΣΤΑΣΥ «στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ COVID-19 με έξοδα της Εταιρείας», καθώς και την προώθηση της διαδικασίας για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS