Καιρός: Με νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές ξεκινά ο Δεκέμβριος

Καιρός: Με νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές ξεκινά ο Δεκέμβριος

Με έντονο κρύο κυρίως τις πρωινές ώρες στην βόρεια Ελλάδα, θα ξεκινήσει ο καιρός τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Τοπικές βροχές στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θράκης.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 01) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμοί Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμοί Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία στις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 ως 08 βαθμοί Κελσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS