Κορωνοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα μεγάλων πόλεων -Αύξηση 265% στο Ηράκλειο, 98,1% στο Ρέθυμνο

Κορωνοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα μεγάλων πόλεων -Αύξηση 265% στο Ηράκλειο, 98,1% στο Ρέθυμνο

Αυξητικές τάσεις του φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα επτά περιοχών της Ελλάδας, που στην περίπτωση του Ηρακλείου Κρήτης αγγίζουν το 265%, καταγράφει την τελευταία εβδομάδα η αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ.Έτσι, στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

Εως και 265% πάνω το ιικό φορτίο στο Ηράκλειο

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Οι αυξητικές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ανοδική η τάση και στα Χανιά με 85,1% και στο Ρέθυμνο με εβδομαδιαία μεταβολή κατά 98,1%. Αυξημένο κατά 89,1% το ιικό φορτίο και στα λύματα της Λάρισας.

Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου.

pinakas lymata iiko fortio koronoios eody

Η μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Το ποσοστό μέσης εβδομαδιαίας μεταβολής στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού με βάση τα αστικά λύματα υπολογίζεται ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021.

Αυξητική η τάση στο ιικό φορτίο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα
Ως εκ τούτου, την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στα αστικά λύματα των περισσότερων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι παραπάνω τάσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές του ιικού φορτίου, κανονικοποιημένες ως προς τον ισοδύναμο πληθυσμό των περιοχών, δηλαδή ως προς τη ροή του αποχετευτικού δικτύου και τον πραγματικό πληθυσμό που εξυπηρετείται από το εκάστοτε δίκτυο όταν λαμβάνονται τα δείγματα και οι μετρήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS