Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12-15 ετών - Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12-15 ετών - Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Το «πράσινο φως» για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έδωσε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης για τον κοροναϊό.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Θεοδωρίδου: Έγκριση για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και πάνω

Ξεκινώντας την ενημέρωση, τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε ξεκινώντας πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα που επελαύνει, αλλά και για τους συμπολίτες μας που ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν.

Η ίδια μίλησε για ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, σημειώνοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτα: Είτε οι ανεμβολίαστοι, είτε οι έχοντας νοσήματα. «Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τον Covid», επεσήμανε επίσης, ενώ συμπλήρωσε πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Το «πράσινο φως» για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έδωσε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 10.200.000 οι εμβολιασμοί συνολικά

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωσε πως σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς. Συνολικά, από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει πάνω από 10.200.000 εμβολιασμοί.

Ειδικότερα, 5.600.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του ενήλικου πληθυσμού. 4.915.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ακολούθως, ανακοίνωσε πως την Παρασκευή, 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών, ενώ σημείωσε πως τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τους γονείς τους.

Δείτε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS