ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για lockdown: «Είναι η τελευταία λύση, όμως αν τηρηθούν τα μέτρα θα το αποφύγουμε»

«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κοροναϊού ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Μεταξύ τους, είναι η αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκτός των θερινών κινηματογράφων που ισχύσει από την Πέμπτη.

Σχετικά άρθρα ξτδδθ Κοροναϊό-Νέα μέτρα για την Αττική: Τηλεργασία, τέλος οι συναυλίες και περιορισμός συναθροίσεων 18.09, 18:16 xardalias1 Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας δημόσιους και ιδιωτικούς 15.09, 18:15 tilergasia Κοροναϊός-Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 18.09, 18:33 Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε όλα τα σενάρια που ακούστηκαν για το lockdown.

Ειδικότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως είναι η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και οι κανόνες υγιεινής».

«Δεν υπάρχουν διεθνώς πρωτόκολλα διαχείρισης για τοπικά lockdown σε επίπεδο δήμων», πρόσθεσε. «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε περιοχές ή σε μονάδες που θα μπορούσαν να αποτελούν εστίες με περισσότερα κρούσματα», είπε.

«Αν εφαρμόσουμε το τρίπτυχο μάσκα - αποστάσεις - υγιεινή είναι η καλύτερη απάντηση στον ιό». Το lockdwon όπως είπε ο υφυπουργός «είναι η τελευταία λύση, όμως αν τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για άνω των 65 ετών λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί εφόσον τα στατιστικά στοιχεία μας δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 15.142 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας, ενώ έχουν γίνει 530.698 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου.

Αναφορικά με τα πρόστιμα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 12.001 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί 13.079 πρόστιμα με συνολικό κόστος 5 εκατ. ευρώ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS