Χαλάρωση μέτρων: Μέσα στην εβδομάδα «κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Χαλάρωση μέτρων: Μέσα στην εβδομάδα «κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Για ύφεση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας κάνουν λόγο οι ειδικοί, ωστόσο ορισμένα «αγκάθια» δεν επέτρεψαν στην Επιτροπή να εισηγηθεί περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με αποτέλεσμα τα μέτρα να παραμένουν στη ζωή μας τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμη.


Χθες, κατά την τακτική ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τον νέο διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η πανδημία είναι εδώ και δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Ωστόσο, η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε μια εβδομάδα από τώρα αναμένεται να είναι αυτή που θα κλειδώσει το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων και θα επιτρέψει άρση των περιορισμών και περισσότερες ανάσες ελευθερίας.

Στο τραπέζι έχει πέσει η επέκταση ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το θέμα επαναφοράς της εστίασης στους εσωτερικούς χώρους και οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή οι αποφάσεις για εστίαση και μουσική

Στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real fm:

Σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι: «Ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αφού συμφωνήσουμε με την επιτροπή, να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, που θα δημοσιοποιήσουμε, όλων των δραστηριοτήτων, και της μουσικής και των νυχτερινών κέντρων και των φροντιστηρίων και των εσωτερικών χώρων εστίασης και των πάντων. Έχουμε ήδη φτιάξει το χρονοδιάγραμμα και είμαστε σε επαφή με τους ειδικούς. Θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ο στόχος είναι να δημοσιοποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ώστε να ξέρει η κάθε επιχείρηση και ο κάθε πολίτης πώς θα οργανώσει τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα σενάρια για μουσική και εσωτερικούς χώρους στην εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ