Γιώργος Καραϊβάζ: Πάνω από 300 βίντεο βοήθησαν στην ιχνηλάτηση της διαφυγής των εκτελεστών

Γιώργος Καραϊβάζ: Πάνω από 300 βίντεο βοήθησαν στην ιχνηλάτηση της διαφυγής των εκτελεστών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει δύο άτομα, και συνεχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, ώστε να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται.
Οι έρευνες των Αρχών δεν σταματούν στη σύλληψη των δύο εκτελεστών, αλλά αντιθέτως ξεκινούν από εκεί. Ήδη στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, γίνονται αναφορές και σε τρία ακόμη πρόσωπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μία πληροφορία που εξετάζεται είναι ότι πριν από οκτώ χρόνια, τον Οκτώβριο του 2015, ένας γνωστός ποινικός στην ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2020, έστειλε μήνυμα σε 53χρονο που είναι έγκλειστος των φυλάκων, τον λεγόμενο «Θαμνάκια», και του έδωσε πληροφορίες για τον Γιώργο Καραϊβαζ.

Τους εκτελεστές πρόδωσαν το βανάκι καθαρισμού και η πορεία του

Η κοινή παρουσία στην περιοχή του Αλίμου του λευκού βαν εταιρείας καθαρισμού και του δικύκλου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, φαίνεται ότι πρόδωσε τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.

Την ημέρα της δολοφονίας, το λευκό βαν καταγράφεται πρώτη φορά στις 12:57 και το μηχανάκι στις 13:13. Στις 14:15 το μηχανάκι με τους δύο δράστες κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας. Μετά από μία πρώτη κατόπτευση του χώρου, επιστρέφουν και πυροβολούν εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ.
Οι αστυνομικοί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών μέχρι τώρα έχουν αναλύσει πάνω από 300 βίντεο προκειμένου να χαρτογραφήσουν την πορεία του λευκού βαν και να φτάσουν στην σύλληψη των δύο εμπλεκόμενων.

Τα καθαρά πακιστανικά κινητά και οι παραπλανητικές συνομιλίες των εκτελεστών

Μέσω ειδικής εφαρμογής επικοινωνούσαν πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας όμως να καταφέρνουν να την «σπάσουν».

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν ή να ακούσουν τις συνομιλίες τους. Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν για την επικοινωνία τους διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι σχέσεις και οι επαφές που είχε αναπτύξει τους τελευταίους 6 μήνες ο 40χρονος, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιους επικοινώνησε αυτούς τους μήνες και να αντλήσουν στοιχεία για άλλες υποθέσεις.

Η βοήθεια της Interpoll

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι ο δολοφόνος. Η αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της Interpoll για τα πακιστανικά τηλέφωνα. Έτσι, αποκαλύφθηκε πως οι δύο συλληφθέντες έκαναν παραπλανητικά τηλεφωνήματά ώστε να μπορέσουν να έχουν άλλοθι εάν εντοπιστούν.

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς μία «οικογένεια» της Greek Mafia

«Ο Γιώργος ήξερε πολλά για την Greek Mafia και πολλοί φοβόντουσαν. Με πολλούς είχε και φιλικές σχέσεις. Ήταν ένας δημοσιογράφος που εάν τα έβγαζε στον αέρα όσα ήξερε, τότε θα τους κατέστρεφε», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Αναφορικά με τον εντολέα, ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρει πως οι έρευνες για τους υπόπτους στρέφεται προς τρία άτομα, με τον έναν να είναι εγκληματίας και να βρίσκεται στις φυλακές.

Η Κατερίνα Φραγκάκη, δικηγόρος, είπε πως το πρόβλημα το κινητών στις φυλακές είναι μεγάλο και πρέπει να λυθεί. Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε ζητήσει προστασία από την αστυνομία ενώ όπως δήλωσε ο λόγος της εκτέλεσής του ήταν πως γνώριζε πολλά πράγματα και φοβήθηκαν μήπως μιλήσει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ