Σε πύρινο κλοιό η χώρα: «112» σε Λάρισα, Πέλλα, Κιλκίς -Φωτιές σε Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά
Φωτογραφία: larissanet

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: «112» σε Λάρισα, Πέλλα, Κιλκίς -Φωτιές σε Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά

Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Πυροσβεστική έχει σπεύσει στις πυρκαγιές, ενώ έχουν σταλεί και μηνύματα από το «112».

Μηνύματα έστειλε το «112» σε Κιλκίς, Λάρισα, Πέλλα

Σε τρεις περιοχές της χώρας εστάλησαν μηνύματα από το «112», λόγω φωτιάς. Πρόκειται για το Κιλκίς, τη Λάρισα και την Πέλλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

Στο Κιλκίς, σε φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο Χέρσο, έσπευσαν 16 οχήματα με 34 πυροσβέστες και από αέρος δύο αεροσκάφη. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε χωριό και το μήνυμα του «112» κάλεσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, στην Πέλλα, πάλι σε χορτολιβαδική έκταση, εκδηλώθηκε φωτιά, στο Ελευθεροχώρι. Έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 28 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα. Το «112» κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα, καθώς η φωτιά λαμβάνει διαστάσεις.

Στη Λάρισα, σε φωτιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Θωμά, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, σε χαμηλή βλάστηση, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ εστάλη και μήνυμα από το «112», που κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Ακόντιο Λιβαδειάς

Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στο Ακόντιο Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.40 και καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Θεσσαλονίκη: Τρεις φωτιές σε τρεις περιοχές

Τρεις φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε ισάριθμες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν τόσο με χερσαία όσο και εναέρια μέσα, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στον Μελισσουργό του Δήμου Βόλβης εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά, όπου στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών, όπου έχουν σπεύσει 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Λάρισα: Φωτιά κοντά στο χωριό Αμπελώνας -Κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Αμπελώνα σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet, η φωτιά ξεκίνησε να κατακαίει υπολείμματα καλλιεργειών, και εξαιτίας του ανέμου επεκτάθηκε σε καλαμιές, σε γύρω οικόπεδα.

Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και επιχειρούν 14 άντρες για την κατάσβεσή της.

Φωτιά στο Καινούργιο Αγρινίου -Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Δημοτική Ενότητα Καινουργίου, του Δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr, η φωτιά ξέσπασε στο Βλοχό και αμέσως έσπευσε στο σημείο δύναμη της Πυροσβεστικής, με 27 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσβεσή της.

Παράλληλα, στη μάχη με τη φωτιά συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με ελαιόδεντρα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ