Πάτρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Συχαινά -Εκκενώθηκαν σπίτια

Πάτρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Συχαινά -Εκκενώθηκαν σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή μεταξύ Βουντένης και Συχαινών στην Πάτρα, έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν ισχυρές, αλλά επειδή απειλήθηκαν σπίτια, αμέσως ενισχύθηκαν σε 72 άνδρες με 30 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Εκκενώθηκαν σπίτια, καλύτερη η εικόνα το πρωί

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση μερικών μέτρων από λίγα σπίτια στην περιοχή των Συχαινών, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις περιορίσουν και όπως τονίζουν στην πυροσβεστική, στις 6 το πρωί δεν απειλούνταν πλέον σπίτια.

Τη νύχτα, ορισμένα σπίτια εκκενώθηκαν στα Συχαινά για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει πάρα πολύ κοντά.

Η μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών περιόρισε τις φλόγες μακριά από τα κτίρια που κινδύνεψαν, σε μία περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης της Πάτρας, όπου τη νύχτα είχαν φτάσει οι καπνοί.

Στην διάρκεια της νύχτας έκλεισε και η κυκλοφορία στην περιμετρική και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Εγλυκάδας, καθώς οι φλόγες είχαν απλωθεί σε μία έκταση άνω του ενός χιλιομέτρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS