Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται τέσσερα χωριά - Μήνυμα του 112: Φύγετε προς Αίγιο

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται τέσσερα χωριά - Μήνυμα του 112: Φύγετε προς Αίγιο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση κοντά στη Ζήρια Αχαϊας και δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Μήνυμα του 112

112 4 534x600

Η Γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Σύμφωνα με το MEGA έχουν καεί πέντε σπίτια από την μεγάλη φωτιά στη Ζήρια, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους στα Ζήρια, το Λαμπήρι και τις Καμάρες καλώντας τους να κατευθυνθούν προς το Αίγιο.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.

Εκτός από την εντολή εκκένωσης, η αστυνομία έκλεισε την Νέα Εθνική Οδό στο ύψος του Δρεπάνου, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην κίνηση των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κάτοικοι στο χωριό Κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα και στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 

Εντολή εκκένωσης κατασκήνωσης

Επίσης πριν από λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της κατασκήνωσης στου Λαμπίρι.

Τα 110 παιδιά επιβιβάζονται σε δύο λεωφορεία και συνοδεία περιπολικών θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.

Οδηγοί προσπαθούν να φύγουν από τις παραλίες

Πριν λίγη ώρα επικράτησε συναγερμός στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου από τους λουόμενους που προσπαθούν να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους από τις παραλίες Λαμπίρι και Καμάρες, καθώς και από άλλες παραλίες που γειτνιάζουν με αυτές, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί ατελείωτο μποτιλιάρισμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, ακινητοποιημένα είναι και τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψος της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο και τα Σελιανίτικα.

Κλειστά και τα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Σε tweet της η πυροσβεστική αναφέρει: «#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ