Φωταγωγήθηκε το νέο ΜΙΝΙΟΝ, ξυπνώντας μνήμες παλιάς Αθήνας -Πότε ανοίγει τις πύλες του

Φωταγωγήθηκε το νέο ΜΙΝΙΟΝ, ξυπνώντας μνήμες παλιάς Αθήνας -Πότε ανοίγει τις πύλες του

Φωταγωγήθηκε το νέο ΜΙΝΙΟΝ, το πάλαι ποτέ πολυκατάστημα που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της Αθήνας, μετά από 25 χρόνια και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τα χρώματα του νέου ΜΙΝΙΟΝ είναι τρία. Το ιστορικό πορτοκαλί του εμβληματικού πολυκαταστήματος των περασμένων δεκαετιών, το πράσινο της ελιάς και το λευκό επί της οδού Βερανζέρου.

Το νέο ΜΙΝΙΟΝ, ακίνητο επιφάνειας 18.500 τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη μέσα στο 2024 με μεικτές χρήσεις, αφού θα διαθέτει γραφεία, διαμερίσματα και καταστήματα.

Η ιστορία του ΜΙΝΙΟΝ

Η ιστορία του ΜΙΝΙΟΝ ξεκινά το 1934, όταν ο Γιάννης Γεωργακάς με τον Άγγελο Σεραφειμίδη άνοιξαν περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Δέκα χρόνια μετά, ο Γ. Γεωργακάς αρχίζει να αγοράζει σταδιακά το κτίριο επί της οδού Πατησίων προκειμένου να το μετατρέπει σε πολυκατάστημα. Και αυτό έγινε σταδιακά κατά τη δεκαετία του 1950 και μετά.

Το ΜΙΝΙΟΝ είχε γίνει για την Ελλάδα των περασμένων δεκαετιών αξιοθέατο καθώς ήταν το πρώτο πολυκατάστημα της χώρας, το πρώτο που διέθετε κυλιόμενες σκάλες ενώ τα ψώνια κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων ήταν το must της Αθήνας.

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το ΜΙΝΙΟΝ αλλά και το κατάστημα «Κατράντζος» τυλίχθηκαν ταυτοχρόνως στις φλόγες. Επρόκειτο για εμπρησμό με ενόχους να μην βρίσκονται ποτέ. Από τη φωτιά, ο «Κατράντζος» κατέρρευσε ενώ από το ΜΙΝΙΟΝ διασώθηκε μόνο ο σκελετός του κτιρίου.

Το 1983 με δάνεια αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές, ο κατάστημα επαναλειτούργησε, όμως, λόγω χρεών κρατικοποιήθηκε.

Το 1998 έκλεισε οριστικά

Το 1998 έκλεισε οριστικά και το ακίνητο πέρασε στα χέρια της Elmec Sports της οικογενείας Φάις. Μετά την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings και δεν λειτουργεί ποτέ ξανά μετά τη δικαστική εμπλοκή των ιδιοκτητών της εταιρείας.

Η ιστορία κλείνει με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του 2021 που το κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ πέρασε στην εταιρεία Dimand η οποία σκοπεύει να λειτουργήσει το εμβληματικό κτίριο ως διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ