Κρήτη - Φαράγγι Σαμαριάς: «Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε – «Έχει χάσει πολύ αίμα»

Κρήτη - Φαράγγι Σαμαριάς: «Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε – «Έχει χάσει πολύ αίμα»

«Μάχη» να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε μετά από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς, τη στιγμή του σεισμού των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Ειδικότερα, ο άτυχος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανιών, ενώ, όπως αναφέρουν οι γιατροί, ο 45χρονος έχει χάσει πολύ αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με συνέπεια να μην είναι δυνατό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του.

Σημειώνεται πως κλειστό έως και την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας, το φαράγγι για τους επισκέπτες.

Το χρονικό του σοκαριστικού ατυχήματος

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής, 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του σημειώθηκε μεγάλος σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας στα Χανιά.

Εξαιτίας του σεισμού, στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονο Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήθηκε από τις τοπικές αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του.

Ο 45χρονος μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ