Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα 140 άτομα για εικονικές συναλλαγές: Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί 150 εκατ. ευρώ

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα 140 άτομα για εικονικές συναλλαγές: Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί 150 εκατ. ευρώ

Σε μεγάλη δικαστική έρευνα βρίσκονται 140 άτομα, τα οποία ελέγχονται για εικονικές συναλλαγές και μη απόδοση ΦΠΑ, με τη συνολική ζημία να ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει διατάξει τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων, που περιλαμβάνουν παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας μικρής κατηγορίας, μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης. Τα συνολικά δεσμευμένα ποσά εκτιμώνται μεταξύ 140 και 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερευνάται εάν έχουν τελεστεί αδικήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και απάτης

Το πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει ήδη διαβιβαστεί τόσο στην οικονομική εισαγγελία όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία, με στόχο τη διερεύνηση των ενδεχόμενων αδικημάτων του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην απέδιδαν ΦΠΑ στο κράτος, ενώ παράλληλα λάμβαναν επιστροφές ΦΠΑ.

Η έρευνα εξετάζει εάν οι εμπλεκόμενοι έχουν τελέσει τα αδικήματα αυτά σε βάρος τόσο του ελληνικού Δημοσίου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα ευρήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις. Η υπόθεση περιλαμβάνει έναν ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων, από μεταφορές και κατασκευές έως τον χώρο της εστίασης, θέτοντας στο μικροσκόπιο ένα δίκτυο παράνομων συναλλαγών.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ