Εύβοια: «Βούλιαξε» από τις σκηνές μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι

Εύβοια: «Βούλιαξε» από τις σκηνές μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι

Εικόνες πρωτοφανούς έλλειψης σεβασμού τόσο στον δημόσιο χώρο και το κοινωνικό σύνολο όσο και στον ίδιο τον σχετικό νόμο αποτυπώθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Εύβοια, αφού διάσημη παραλία του νησιού, για την οποία δεν υπάρχει σχετική έγκριση, γέμισε από σκηνές, καθώς μερίδα επισκεπτών αποφάσισε… ετσιθελικά να την μετατρέψει σε χώρο κάμπινγκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο evima.gr, η παραλία Θάψα στον δήμο Κύμης Αλιβερίου, καταλήφθηκε από εκατοντάδες σκηνές προς έκπληξη των κατοίκων, που είδαν ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής τους να μετατρέπεται σε ένα άτυπο… καταυλισμό με τους κινδύνους που συνεπάγεται φυσικά κάτι τέτοιο για την δημόσια υγεία.

Εύβοια: ''Γαλάζιος σκουπιδότοπος'' η παραλία

Οι ντόπιοι είναι εξοργισμένοι, βλέποντας τη γνωστή σε όλους «γαλάζια λίμνη», ένα από τα ωραιότερα σημεία της Εύβοιας, να μετατρέπεται σε «γαλάδιο σκουπιδότοπο», αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και προδιαγραφές για την εγκατάσταση κατασκηνοτών στην παραλία. Έτσι, ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος, καθώς η συνθήκη αυτή αποτελεί «υγειονομική βόμβα», που διαταράσσει την καθημερινότητα την αρμονική διαβίωση.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται παντού και για την ακρίβεια σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (Νόμος 392/1976, άρθρο 10, ΦΕΚ Α’ 199/1976).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ