Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φυγιά Καρύστου – Εκκενώθηκαν το Μαρμάρι και δύο οικισμοί μέσω του 112

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φυγιά Καρύστου – Εκκενώθηκαν το Μαρμάρι και δύο οικισμοί μέσω του 112

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη φωτιά  που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου Ευβοίας, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί μέσω του 112 εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν προληπτικά το Μαρμάρι και οι οικισμοί Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η φωτιά είναι δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8-10 μποφόρ κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

«Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και το Φυγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr.


Σε ετοιμότητα δύο σκάφη και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι
Εν τω μεταξύ, σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ