Εστίαση: Καλοκαίρι μόνο για καθήμενους - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή

Εστίαση: Καλοκαίρι μόνο για καθήμενους - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή

Ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι προμηνύεται να είναι το φετινό, καθώς, οι ανησυχίες μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων και οι φόβοι εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» οδήγησαν την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για την εστίαση, παρουσιάζοντας και την εφαρμογή Covid Free GR, η οποία θα χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και των τεστ.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους . Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

Τρεις σημάνσεις
Αναλυτικότερα, θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

Στους «Χώρους Covid Free», τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους, ενώ οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι. Θα τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων και θα υπάρχουν και αυστηρές κυρώσεις στην περίπτωση παραβίασης των μέτρων.

Στους «Μεικτούς Χώρους» θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ θα προβλέπονται ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που θα μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που θα έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν νοσήσει ή θα έχουν κάνει τεστ.

Πώς θα γίνεται η είσοδος στα καταστήματα εστίασης
Στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτός από την μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού μέσω της νέας εφαρμογής «Covid Free GR».

Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν και για θέατρα και κινηματογράφους ενώ ανοίγουν και τα πρώτα Covid Free νυχτερινά κέντρα.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή - Ποιες οι ενδείξεις
To app Covid Free GR θα μπορεί να επαληθεύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα gov.gr.

Τρεις οι ενδείξεις:

Πράσινο όταν ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση ή έχει νοσήσει με COVID έως και 6 μήνες από το πρώτο θετικό τεστ.

Κίτρινο που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει αρνητικό τεστ rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών. Η κίτρινη ένδειξη θα απασχολήσει στο μέλλον όταν οι εσωτερικοί χώροι γίνουν μεικτοί.

Κόκκινο που σημαίνει μη έγκυρο πιστοποιητικό.

Μόνο για καθήμενους
Αυτό το καλοκαίρι θα είναι των καθήμενων αφού στους χώρους ψυχαγωγίας από τις 16/7 έως τις 3/8 δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι πελάτες θα μπορούν να φιλοξενούνται στους εσωτερικούς χώρους.

Συνοπτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.
  • Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.
  • Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.
  • Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.
  • Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.
  • Τα πανηγύρια στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.


TAGS:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS