Πλαστά μοριακά τεστ κορωνοϊού εντόπισε ταξιδιωτικό γραφείο -Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Πλαστά μοριακά τεστ κορωνοϊού εντόπισε ταξιδιωτικό γραφείο -Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης για πιθανή φάμπρικα έκδοσης πλαστών αρνητικών μοριακών τεστ.

Προηγήθηκε καταγγελία μικροβιολόγου με ιατρείο στου Ζωγράφου, σύμφωνα με την οποία είχε επικοινωνήσει μαζί της ταξιδιωτικό γραφείο στην Πλατεία Αμερικής στα Πατήσια, με τον υπάλληλο να τη ρωτά για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν ξεχάσει εκεί τα δύο μοριακά τεστ και δεν μπορούσαν να τους βρουν για να τα επιστρέψουν.

Η γιατρός ψάχνοντας στο αρχείο διαπίστωσε ότι ποτέ δεν είχε κάνει τεστ σε άτομα με αυτά τα στοιχεία ταυτότητας, ενώ βλέποντας τα έγγραφα διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά.

Τα έγγραφα εξέτασαν και αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι σε αυτά υπήρχαν σφραγίδες γνωστού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Πατήσια. Όπως προέκυψε, και αυτό δεν είχε προβεί σε εξέταση ατόμων με τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί είχαν πάρει τα λογότυπα του μικροβιολογικού εργαστηρίου, τα στοιχεία ταυτότητας της μικροβιολόγου και είχαν κατασκευάσει πλαστά έγγραφα αρνητικών μοριακών τεστ.

Η έρευνα συνεχίζεται και αυτό που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για ευρύτερο κύκλωμα πώλησης τέτοιων εγγράφων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ