Επίθεση με βιτριόλι: Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση, τόνισε η Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση, τόνισε η Ιωάννα

Συγκλόνισε αλλά και συγκίνησε πλήθος κόσμου το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά τη χθεσινή της άφιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μαγνήτισε επάνω της όλα τα βλέμματα ενώ η εικόνα της άφησε πολλούς ενεούς.

Πίσω από τη λευκή της μάσκα τα μάτια της αναζητούσαν το δίκαιο, στα αργά της βήματα αντικατοπτριζόταν ο πόνος ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τη θαύμασαν για το ψυχικό σθένος να παραστεί στο δικαστήριο.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα η νεαρή γυναίκα συνομίλησε για λίγο με τους δικηγόρους της και στη συνέχεια κάθισε δίπλα στη μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Η στήριξη τους αμέριστη. Η μητέρα της, της κρατούσε συνεχώς το χέρι και ο αδελφός την αγκάλιασε. Οι στιγμές ήταν δύσκολες και πολύ φορτισμένες.

Η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και μετά την ομιλία της αποφασίστηκε η αναβολή της δίκης για τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου το δικαστήριο να απαλλαγεί από άλλες υποθέσεις και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σχετικό αίτημα προς την έδρα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης.

Σε δύο εβδομάδες λοιπόν, η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί ξανά στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Θα αρχίσει να καταθέτει ενώπιον δικαστών και ενόρκων για εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020, όταν ανυποψίαστη για το τι θα ακολουθούσε, πήγαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα.

Θα μιλήσει για τη φρίκη που έζησε, για τους αφόρητους πόνους που ένιωσε από το καυστικό υγρό, για τα εκτεταμένα και βαθιά εγκαύματα που έχουν σημαδέψει το πρόσωπό της, για τον δύσκολο αγώνα που δίνει εδώ και 16 μήνες να επουλώσει τις πληγές στο σώμα και στην ψυχή της, για τη δικαίωση που περιμένει.

Το «γιατί» της Ιωάννας στη δράστρια

Όμως, η Ιωάννα αναμένεται να απευθύνει και ένα γιατί στην κατηγορούμενη, ακόμα κι αν εκείνη επιλέξει για δεύτερη φορά να είναι το αόρατο πρόσωπο στη δίκη. Γιατί της κατέστρεψε τη ζωή, γιατί να προκαλέσει τόση οδύνη, γιατί να βάλει τέλος με έναν τόσο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο στα όνειρα μιας άλλης γυναίκας.

Δεν παρέστη στο δικαστήριο η κατηγορούμενη

Ένα γιατί που παραμένει αναπάντητο, καθώς χθες η 36χρονη κατηγορούμενη, κάνοντας χρήση του δικονομικού της δικαιώματος, δήλωσε κώλυμα και δεν οδηγήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο. Περιορίστηκε μόνο σε μια γραπτή δήλωση προς την έδρα: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Το σχόλιο της Ιωάννας για την απουσία της 36χρονης

«Η γυναίκα που προσπάθησε να με σκοτώσει για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι», ήταν το σχόλιο της Ιωάννας για την απουσία της 36χρονης. Η ίδια, παρά το ότι οι γιατροί που την παρακολουθούν της είχαν προτείνει να αποφύγει τη σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση, ήταν εδώ και καιρό αποφασισμένη να έρθει στο δικαστήριο και να αντιμετωπίσει κατάματα την κατηγορούμενη. «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση», έλεγε στους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή που τη συνόδεψαν στη δικαστική αίθουσα.

Η συμπάθεια απ’ τον δικηγόρο της δράστιδος

Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Σάκης Κεχαγιόγλου, πλησίασε την Ιωάννα και συνομίλησε μαζί της, εκφράζοντας της την συμπαράστασή του. «Την άκουσα ψύχραιμη. Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων» δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου ερωτηθείς για τη συνομιλία του με την Ιωάννα. «Κατάλαβα ότι διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα, όπως κάνω με κάθε εντολέα μου» προσέθεσε ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS