Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας - Ξεκινά η πολύκροτη δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας - Ξεκινά η πολύκροτη δίκη

Πριν από λίγα λεπτά η Ιωάννα στηριζόμενη στο μεγαλείο της ψυχής της έφτασε στο Εφετείο υποβασταζόμενη από τους δικηγόρους της. Φορούσε ένα ειδικό βέλος γύρω από τη μάσκα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και να την προστατεύει από το φως του ήλιου. Η εικόνα της συγκλόνισε όσους βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο, εφόσον όλοι τους πήραν μία μικρή ιδέα απ' τον Γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και μερικούς μήνες.

Τα βήματά της αργά και πολύ προσεκτικά. Οι αντοχές της δεν επαρκούσαν, ώστε να ανεβεί τα σκαλιά, εξ ου και βοηθήθηκε τόσο από τους δικηγόρους της όσο και από την οικογένειά της.

Πίσω από τη μάσκα η Ιωάννα δεν είπε κάτι στους δημοσιογράφους, ωστόσο στο βλέμμα της αποτυπωνόταν η έκπληξη αλλά ίσως ακόμα και το σοκ από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Για την ώρα, η κατηγορούμενη δεν έχει προσαχθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η 36χρονη μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος της και να μην παραστεί στο δικαστήριο. Αν γίνει αυτό τότε θα την εκπροσωπήσει ο δικηγόρος της.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να αρχίσει σήμερα η εκδίκαση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020, έξω από τα γραφεία της εταιρείας όπου εργαζόταν, στην Καλλιθέα.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται η 36χρονη, Ε.Κ., η οποία κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απείθειας.

Η 35χρονη Ιωάννα έχει δηλώσει ότι θα δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα. Εξάλλου αποτελεί τη βασική μάρτυρα στην υπόθεση.

Με σκοπό να παρευρεθεί στη δίκη έχει μεταχθεί από τις φυλακές του Ελεώνα Θηβών στον Κορυδαλλό και η 36χρονη κατηγορούμενη, η οποία, ωστόσο, μπορεί να εκπροσωπηθεί και από τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα, λόγω της μεγάλης ποσότητας και πυκνότητας του καυστικού υγρού που έριξε στο θύμα.

Πώς έγινε η επίθεση

Η εγκληματική ενέργεια που συγκλόνισε την Ελλάδα έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, 20 Μαΐου 2020. Η 34χρονη τότε Ιωάννα δέχθηκε την επίθεση με το θειικό οξύ, την ώρα που έμπαινε στα γραφεία της εταιρείας όπου εργαζόταν, στην πόρτα του ασανσέρ.

Η ίδια έχει περιγράψει στους αστυνομικούς: «…είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό.

Αυτή έφυγε μετά τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά μετά άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο.

Το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στη φαρμακοποιό ότι κάποιος πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπό μου…».

Η 35χρονη, ουρλιάζοντας από τους πόνους και φωνάζοντας βοήθεια, έτρεξε προς ένα κοντινό φαρμακείο. Τα ρούχα της, σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, είχαν λιώσει. Ένας περίοικος την έβαλε στο αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Από εκείνο το πρωί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για την Ιωάννα, η οποία έχει υποβληθεί σε εννέα χειρουργικές επεμβάσεις. Η ίδια έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από το πρώτο χειρουργείο, αλλά και την ειδική μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά για πολλές ώρες στο πρόσωπό της. Όπως έγραψε πρόσφατα, θα χρειαστούν και άλλες δεκάδες επεμβάσεις «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος».

«Έχω μετανιώσει…»

Η 36χρονη στην απολογία της δεν έδωσε απαντήσεις επί της ουσίας, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πονέσει και να την τραυματίσει.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Την θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες», είχε πει στην ανακρίτρια, τον περασμένο Απρίλιο, 11 μήνες μετά την επίθεση.

Σε αυτήν την πρώτη και μοναδική απολογία, η κατηγορούμενη ζήτησε «συγγνώμη» για όσα έπαθε η 35χρονη και εξέφρασε τη λύπη της: «Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Γι’ αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης, θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετές συνεδριάσεις καθώς από το δικαστήριο έχουν κληθεί 35 μάρτυρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ