Επιστροφή στο σχολείο: Αντίστροφη μέτρηση για την Γ' Λυκείου

Επιστροφή στο σχολείο: Αντίστροφη μέτρηση για την Γ' Λυκείου

Στο τέλος της εβδομάδας θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τις εισηγήσεις σχετικά με την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις τάξεις.

Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν την προσεχή Παρασκευή ώστε να αποφασίσουν το αν και πότε θα δώσουν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που παίρνουν προτεραιότητα πλέον, μετά το άνοιγμα στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τους ειδικούς να αποφασίζουν την Παρασκευή, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα, το αν θα προτείνουν άμεσο άνοιγμα ή θα προτείνουν το σχέδιο αυτό να μείνει σε αναμονή.

Γ’ Λυκείου: Πότε αναμένεται η επιστροφή στα θρανία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Τσακρής, επιβεβαίωσε πως την Παρασκευή θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για την Γ’ λυκείου, εκτιμώντας πως πλέον δεν θα χρειαστεί να κλείσουν και πάλι οι αίθουσες, βλέποντας μία σταθερή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. «Το όποιο άνοιγμα θα γίνει με προσεκτικά βήματα» είπε ο κ. Τσακρής, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική.

Ετσι, εφ’ όσον οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «ΟΚ» για επιστροφή της Γ’ Λυκείου στις τάξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό να γίνει στις 25 Ιανουαρίου. Οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν πάντως όλα τα τελευταία δεδομένα και θα αποφασίσουν ανάλογα.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες τάξεις και τα πανεπιστήμια

Ακόμη παραμένει άγνωστο ωστόσο το πότε θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές από τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αλλά και αυτοί των γυμνασίων. Σε κάθε περίπτωση θα ανοίξουν αργότερα, καθώς ακόμη δεν έχει συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή των ειδικών.

Οσον αφορά τα πανεπιστήμια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, είπε ότι οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν εξ αποστάσεως και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα που υπήρχε τον Σεπτέμβριο για επιλογή ανάμεσα σε εξ αποστάσεως ή διά ζώσης εξετάσεις.

«Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ στο αν το επόμενο εξάμηνο, να περιμένουμε μέχρι Πάσχα μήπως ανοίξουμε τα πανεπιστήμια το Πάσχα και μετά. Κινούμαστε στη λογική να μη λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης. Οχι μέχρι το Πάσχα, όλο το επόμενο εξάμηνο, μέχρι το τέλος να μην κινηθούμε στη λογική να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια διά ζώσης» είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS