Επέτειος Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία μνήμης - Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία μνήμης - Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008, και στο φόντο του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές, περίπου 8.000 – 10.000 άτομα που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και βάδισαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με ενδιάμεσο σταθμό το Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και τη φτώχεια.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, μία ομάδα 1.500 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία και άρχισε, στο ύψος της Σταδίου και προς την Ομόνοια, να πετά πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν με κρότου λάμψης και χημικά. Η εν λόγω ομάδα μπήκε στον σταθμό της Ομόνοιας όπου σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε ΑΤΜ.

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν γύρω από τα Εξάρχεια, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται έκρυθμη.

Επισημαίνεται πως η περιφερειακή του Αιγάλεω εξακολουθεί να είναι κλειστή και να απαγορεύεται στους οδηγούς να μπουν, καθώς υπάρχει σωρεία αντικειμένων στον δρόμο που καθιστά την διέλευση των οχημάτων αδύνατη.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και Ρομά, σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της δυτικής και ανατολικής Αττικής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS