Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Σήμερα, Τρίτη η ΕΛΑΣ εφαρμόζει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στη ΓΑΔΑ οριστικοποιήθηκε το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, που θα τεθεί σε εφαρμογή για την αποφυγή επεισοδίων και το οποίο βασίζεται σε μικρότερη κλίμακα στα μέτρα που εφαρμόστηκαν προ ημερών στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για άλλη μια φορά τα δρακόντεια μέτρα θα εφαρμοστούν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου αναμένεται να απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το Μετρό.

Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της συγκέντρωσης και των φοιτητικών συλλόγων συνδέουν ευθέως τη δολοφονία Γρηγορόπουλου με την απόπειρα δολοφονίας του Ρομά στην Θεσσαλονίκη.

«20 ευρώ βενζινη κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων» λένε χαρακτηριστικά.

Αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο.

Τα μέτρα βρίσκονται σε εφαρμογή σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι όπου είναι προγραμματισμένη η πρώτη πορεία με συγκέντρωση στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές ενώ στις 18:00 είναι το κάλεσμα πάλι στα Προπύλαια από διάφορες συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λόγω των συγκεντρώσεων αναμένεται να είναι αποκλεισμένο για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωσή της η Τροχαία αναφέρει τα εξής: Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη (06-12-2022), θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για τη αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS