Δίκη Λιγνάδη: Ο εισαγγελέας προτείνει 12 χρόνια φυλακή για κάθε βιασμό - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Δίκη Λιγνάδη: Ο εισαγγελέας προτείνει 12 χρόνια φυλακή για κάθε βιασμό - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς σε βάρος νεαρών και την αθώωσή του για τις υποθέσεις βιασμού ενός ενήλικα και ενός ανήλικου αγοριού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Παναγιώτα Γιούπη, ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για τις δύο από τις τέσσερις πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιώνμε πλειοψηφία 5-2 για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011. Κρίθηκε επίσης ομόφωνα αθώος για την υπόθεση βιασμού το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε καν στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3 για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας δικαστής, οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Κανένα ελαφρυντικό για τους δύο βιασμούς

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη, υιοθετώντας έτσι τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, ενώ και με πλειοψηφία 5-2 απορρίφθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η σχετική πρόταση του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος έκρινε ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα Μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

Εισαγγελική πρόταση: 12 χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη βιασμού

Επί των ποινών ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα την απόφαση του επί των ποινών που θα επιβάλει για τις δύο πράξεις βιασμού που κρίθηκε ένοχος ο ηθοποιός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ