Το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ: Ποιες ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες «επιστρατεύονται» στη μάχη

Το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ: Ποιες ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες «επιστρατεύονται» στη μάχη

Σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται το ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία της χώρας να προσπαθούν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο νοσηλειών και διασωληνωμένων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και εισαγωγών «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρημένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση».

Οπως εξήγησε η κυρία Πελώνη, προκειμένου να θωρακιστεί το ΕΣΥ η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στην εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, ειδικά στην Αττική. «Ηδη δύο ιδιωτικές δομές -το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου- νοσηλεύουν Covid περιστατικά, ενώ το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν έχει μπει στην εφημερία του Ε.Σ.Υ. για non-covid περιστατικά. Το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ έχει μετατραπεί σε non Covid νοσοκομείο και το ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδος» τόνισε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα λειτουργεί και πάλι ως μία, ενιαία Υγειονομική Περιφέρεια.

Ποιες ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες μπαίνουν στη «μάχη»
Επιπλέον, σχετικά με τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας που «επιστρατεύονται» στη μάχη με τον ιό η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε:

«Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Αττικής, άλλες 550 κλίνες από τις οποίες οι  450 non Covid και οι 100 Covid. 

 • Το Hellenic Health Care Group παραχωρεί 300 κλίνες. 
 • Το ΙΑΣΩ GROUP  100 κλίνες.
 • Ο Όμιλος Αθηνών  50.
 • Ο Όμιλος ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ 60.
 • Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ 40
  Επιπλέον: 
 • Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid. 
 • Το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας 251 μπαίνει στις εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για non Covid περιστατικά. 
 • Το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί με 10 επιπλέον πολυδύναμες Μ.Ε.Θ. Covid.
 • Παράλληλα, παραδίδονται σήμερα  στα νοσοκομεία της Αττικής, 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS