Αναδιατάσσεται το Σύστημα Υγείας για να αντέξει την πίεση -Πόσες ΜΕΘ είναι ελεύθερες στην Αττική

Αναδιατάσσεται το Σύστημα Υγείας για να αντέξει την πίεση -Πόσες ΜΕΘ είναι ελεύθερες στην Αττική

Πίεση δέχεται το σύστημα υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Κατειλημμένες είναι οι κλίνες ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «Ασκληπιείο», «Ελπίς».

Δώδεκα κενές κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία «ΚΑΤ», «Αγία Ολγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.

Στο «κόκκινο» και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες Covid όσο και κλίνες ΜΕΘ. Το σχέδιο προβλέπει τη μετατροπή απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες Covid-19. Γίνονται προσπάθειες ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ ώστε να φτάσουν τις 340 και τα περιστατικά εκτός κορωνοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ. Εξετάζεται, επίσης, η μετατροπή τις επόμενες ημέρες του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε Non Covid νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία περιστατικών Covid.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS