Ελληνικό: Επεσαν οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ-Lamda Development -Στα ταμεία του κράτους 647 εκατ. ευρώ

Ελληνικό: Επεσαν οι υπογραφές ΤΑΙΠΕΔ-Lamda Development -Στα ταμεία του κράτους 647 εκατ. ευρώ

Η επένδυση στο Ελληνικό ξεκινάει, καθώς έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development για την έναρξη της επένδυσης.

Μετά από 7 χρόνια, οι εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου περνούν στη Lamda Development και στο ταμείο του κράτους θα μπουν 647 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση και 347 εκατ. ευρώ ως εγγυητική επιστολή).

Οπως έχει ανακοινώσει η Lamda Development στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

taiped lamda ypografes elliniko 2.JPG

Παρόντες στην υπογραφή ΤΑΙΠΕΔ-Lamda Development ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Ανάπτυξης
Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα 9 πρώτα έργα
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα είναι:

  • Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου έκτασης 2.000.000 τμ.
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Το παράκτιο μέτωπο.
  • Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
  • Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  • Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,
  • Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη
  • Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)
  • Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.                         
    Η νέα γειτονιά στο Ελληνικό -Μεγάλη η ζήτηση για τις κατοικίες
    Η ζήτηση για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό ξεπερνάει κάθε προσδοκία και γι αυτό όπως τόνισε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μέσα στην πρώτη 5ετία θα προχωρήσει η κατασκευή 1.400 αντί 400 κατοικιών, που είχε αρχικά προβλεφθεί.
    Πρόκειται για κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα απευθύνονται, λόγω χαμηλότερου κόστους, σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Ενδεικτικά της ζήτησης για κατοικίες στις νέες γειτονιές του Ελληνικού ήταν τα λόγια του κ.Αθανασίου. «Εχουμε πάρει προκαταβολές για τις κατοικίες κι έχουν γίνει και πωλήσεις», ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσης.


Το κατασκευαστικού πλάνο για τις νέες γειτονιές που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό προβλέπει την κατασκευή παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.. Επιπλέον θα κατασκευάσει παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης, δηλαδή μονοκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων με μέγιστο ύψος 11 μ.. Αυτές οι κατασκευές θα γίνουν σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., και, τμηματικά, συγκρότημα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ..

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS