Ελληνικό: Αποζημίωση - μαμούθ 1.000.000 ευρώ στην οικογένεια αδικοχαμένου παιδιού σε λούνα παρκ

Ελληνικό: Αποζημίωση - μαμούθ 1.000.000 ευρώ στην οικογένεια αδικοχαμένου παιδιού σε λούνα παρκ

Αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, που αγγίζει συνολικά το 1 εκατ. ευρώ, καλείται να πληρώσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για τον άδικο χαμό ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης, τότε, αδελφής του σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό τον Απρίλιο του 2014.

Το θανατηφόρο δυστύχημα έγινε επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος είχε νοικιάσει στο δημοτικό άλσος την εγκατάσταση λούνα παρκ, την οποία διαχειριζόταν ιδιώτης, χωρίς να διαθέτει «πιστοποίηση λειτουργίας από αρμόδια αρχή» και δίχως να τηρεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Τι ανέφερε ο Δήμος Ελληνικού

Το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για αποζημίωση 800.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους υπέρ της οικογένειας και εις βάρος του δήμου. Το ζήτημα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης και αποφασίστηκε ο δήμος «να έρθει σε συμβιβασμό με την οικογένεια» με σκοπό να πληρώσει μόνο το επιδικασθέν ποσό των 800.000 ευρώ. Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός από τελεσίδικη, είναι και άμεσα εκτελεστή.

«Ο δήμος μας, με σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού και έχοντας την αντίληψη ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη απώλεια, ούτε και να απαλύνει τον πόνο των οικείων του, εννοείται ότι θα καταβάλει το ποσό που απαιτείται με όποιον τρόπο μπορεί» ανέφερε η δημοτική αρχή, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση Κορτζίδη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ