Μητσοτάκης: Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ

Μητσοτάκης: Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ

Μήνυμα πορείας προς τα εμπρός, με ταχεία εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, την πρώτη μετά τις ευρωεκλογές και το όχι και τόσο καλό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ.

«Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για λόγια», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει με τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2023» είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του. Και συνέχισε τονίζοντας πως «οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθεια για μία ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα, εντολή που ισχύει και μετά τις ευρωεκλογές».

«Το αποτέλεσμα καταγραφεί την καθαρή πολιτική υπεροχή της ΝΔ, το δεύτερο και το τρίτο κόμμα δεν συμπληρώνουν τα ποσοστά μας, ακόμη κι αν αθροίσουν τα δικά τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λέμε "όχι" σε όσους θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για επιστροφή στις ρίζες ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο δικός μας δρόμος είναι μόνο μπροστά. Η παράδοση για εμάς στη ΝΔ είναι στοιχείο της εξέλιξης. Βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τη σκέψη μας και το δυναμικό μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «λέμε “όχι” σε όσους θέλουν μία μικρή και φοβική ΝΔ». «Έχουμε χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ψευτο-δίλημμα τη «δήθεν στροφή προς «αριστερά» ή προς «δεξιά».

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις ρίζες μας, αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις η ΝΔ ήταν στην κορυφή και οι αντίπαλοί μας στο περιθώριο» τόνισε. «Δεν δέχομαι κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας» υπογράμμισε.

«Ο Φρέντης Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθηκόντά του ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής»

«Ο Φρέντης Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθηκόντά του ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής και να μην εμποδιστεί», είπε στη συνέχεια σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Αλβανίας, λέγοντας ότι οι κινήσεις της δεν διευκολύνουν την ενταξιακή διαδικασία. «Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: "όπως έστρωσε θα κοιμηθεί"», είπε.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά με τη Βόρεια Μακεδονία»

Απευθυνόμενος στη Βόρεια Μακεδονία στη σκιά των συνεχών προκλήσεων της επί της ονομασίας, είπε «δεν ξεκινήσαμε καλά», προειδοποιώντας: «Δεν ξεκινήσατε καλά, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο».

«Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών»

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που «μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει», τη μείωση της φορολογίας και τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, για να δοθεί ένα βοήθημα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Ποια συμφέροντα υπηρετούμε εμείς; Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση, που υπόσχεται λεφτόδεντρα. «Έχουμε μία τριετία μπροστά μας», ανέφερε. «Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχυ των φιλοδοξιών μας, έστω κι αν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την αδυναμία της καθημερινής ζωής. Πολλές φορές και άδικα», είπε επικαλούμενος τους καθορισμούς των οικοπέδων, που έγινε για πρώτη φορά στην χώρα. Παρά τα προβλήματα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σημαντικό πρόοδο σε σχέση με αυτό που έγινε πέρυσι».

«Αναλαμβάνουμε το κόστος. Είμαστε η μόνη υπεύθυνη παράταξη», είπε και υπενθύμισε τις επισκέψεις του σε υπουργεία, ενώ προανήγγειλε επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας. Προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποκλιμάκωση των τιμών, ένα πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος, τα αγροτικά προβλήματα, η Υγεία, μια μάχη με παράλληλες δράσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην πάταξη των χούλιγκαν, στην προστασία των παιδιών από τον μπούλινγκ και την ενδοοικογενειακή βία. «Οι γυναίκες σήμερα αισθάνονται ασφάλεια, να πηγαίνουν στην αστυνομία. Και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του κράτους. Στο μέτωπο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, παρά τις αντιδράσεις», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Σπίτι μου. «Αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να το διευρύνουμε, όπως και τα ηλικιακά κριτήρια».

«Στόχος μας είναι να συγκλίνουμε όλο και περισσότερο με το επίπεδο ζωής των περισσότερων χωρών της Ευρώπης. Μια ανάπτυξη που θα παράγει δημόσιο πλούτο, αλλά ένα μέρος της θα επιστρέφει στην κοινωνία. Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, που θα παραμείνουν και μετά την πτώση του πληθωρισμού», είπε.

«Είχαμε άστοχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και λάθη»

«Ενώ η αντιπολίτευση βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη δική της κρίση, εμείς εστιάζουμε στο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών. Η αυτοκριτική δεν πρέπει να είναι αφορμή για αδιέξοδη εσωστρέφεια, ούτε για πολιτικές επιδιώξεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε παραδεχόμενος: «Έγιναν επιλογές που ενόχλησαν παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Είχαμε και ανεπάρκειες και αδυναμίες. Είχαμε άστοχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και λάθη».

«Όλα αυτά διαμόρφωσαν στην κοινωνία ένα κλίμα ηχηρής αναμονής για να συναντηθούμε ξανά με εκείνους έμειναν μακριά από εμάς» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εξέταση των ποσοστών ανά περιοχή, αλλά και τις δράσεις βουλευτών, αλλά και προσπάθειες που θα πετύχουν την επανασύνδεση με την κοινωνία.

«Η ΚΟ μας αποτελεί το πρώτο όπλο της ΝΔ. Οι βουλευτές μας είναι το κοινοβουλευτικό αποτύπωμα του κοινοβουλευτικού ποσοστού που πήραμε στις εκλογές του Ιουνίου του 2023», είπε, λέγοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν ψηφιστεί πάνω από 70 νομοσχέδια, ενώ έχουν γίνει πάνω από 620 ομιλίες.

«Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει επιδείξει τέτοια κοινοβουλευτική συνέπεια. Και οι υπουργοί είναι υποχρεωμένοι να απαντούν στις ερωτήσεις σας. Έχω δώσει εντολή. Εσείς εκπροσωπείτε την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά εκπροσωπείτε τις εκλογικές σας περιφέρειες», είπε.

«Έχω φροντίσει να κάνω πιο αισθητή την παρουσία των βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα», συνέχισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για οποιαδήποτε θέση. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή σε εσάς. Θα ακούσουμε και σήμερα παράπονα και επισημάνσεις για κλειστές πόρτες. Εν πολλοίς θα είναι δικαιολογημένα και θέλουμε να τα γνωρίσουμε για να παρεμβαίνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ακούει τη φωνή της κοινωνίας και αναφέρθηκε στη γόνιμη διαδικασία αυτοκριτικής με επιχειρήματα, χωρίς προσωπικές ατζέντες. «Να χαράσσουμε πορεία χωρίς να ψάχνουμε ενόχους, αλλά να αναζητούμε λύσεις. Η ΚΟ μας είναι και παραμένει το πρώτο όπλο της ΝΔ. Είναι το κοινοβουλευτικό αποτύπωμα του ποσοστού που πήραμε το 2023».

«Κανέναν ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη. Αξιολογούμαστε όλοι μας».

Οι βουλευτές που έδωσαν το «παρών»

Στην αρχή της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού να μείνουν μέσα μόνο τα μέλη της ΚΟ, ενώ τους ζήτησε επίσης να περιορίσουν τις τοποθετήσεις τους σε τρία λεπτά ο καθένας.

Απών από τη συνεδρίαση είναι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, λείπει η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό σε μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Από τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές το «παρών» έδωσε μόνο η Ελεονώρα Μελέτη.

«Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία» είπε ο Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του και χειροκρότησαν οι περισσότεροι βουλευτές, με πολύ λίγους, όπως ο Μάριος Σαλμάς, να μην αντιδρούν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ