Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη: Έως και 1.500 νεκροί μέχρι τα τέλη Φλεβάρη - 350.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη: Έως και 1.500 νεκροί μέχρι τα τέλη Φλεβάρη - 350.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

«Μπορεί να ξεσπάσει ένα ριζικά τροποποιημένο στέλεχος το οποίο μπορεί να προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό», τόνισε.


Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο εφιάλτης με τον κοροναϊό, καθώς οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αν και σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά λόγω επιπλοκών του κοροναϊού παραμένει ακόμη στα ύψη.

Μάλιστα, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας θα συνεχίσουν για καιρό να μας απασχολούν.

Την δυσοίωνη πρόβλεψη ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε άλλους 1.000 με 1.500 νεκρούς έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υπενθυμίζοντας ότι «ο ιός μας έχει εκπλήξει τουλάχιστον τρεις – τέσσερις φορές».

Φόβοι για ένα ριζικά τροποποιημένο στέλεχος
Ο καθηγητής επισήμανε πως «μπορεί να ξεσπάσει ένα ριζικά τροποποιημένο στέλεχος το οποίο μπορεί να προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να πάμε έτσι, με υψηλά κρούσματα για ακόμα ένα μήνα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανάκης περιέγραψε την κατάσταση που θα βιώσουμε το επόμενο διάστημα: «Ο ιός θα προσβάλει έτσι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ανεμβολίαστων, εμβολιασμένων ή μερικώς εμβολιασμένων ώστε να προσφέρει το ικανό ποσοστό ανοσιακής προστασίας για βαριά νόσο.

Έτσι θα δημιουργηθεί ένα επιδημιολογικό περιβάλλον όπου δεν θα έχουμε πολλούς νοσηλευμένους και διασωληνωμένους, πιθανώς δεν θα έχουμε πάρα πολλούς θανάτους με συνέπεια να μην επηρεάζουν αυτές οι πιέσεις τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν».

Υπάρχουν ακόμα 300.000 αμετανόητοι
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην πορεία προς τις καλύτερες ημέρες της πανδημίας θα θρηνήσουμε αρκετά ακόμα θύματα.

«Θα έχουμε άλλους 1.000 – 1.500 τουλάχιστον νεκρούς μέσα τον Φεβρουάριο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον υψηλό αριθμό θανάτων που έχουμε στη χώρα μας ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε ότι βρισκόμαστε σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες.

Πάνω από 350.000 τα ενεργά κρούσματα
Μιλώντας ο κ. Τζανάκης για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αυτήν τη στιγμή, επισήμανε ότι έχουμε περίπου 400.000 – 500.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα.

«Σύμφωνα με τις αναλύσεις μας τα κρούσματα είναι πάνω από 350.000. Από αυτά περίπου 120.000 κρούσματα είναι παιδιά τα οποία είναι βασικός παράγοντας της διασποράς. Ολόκληρες οικογένειες νοσούν. Τα παιδιά συντηρούν τη διάδοση της πανδημίας και την πίεση που υφίσταται το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε και πρόσθεσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι εντούτοις πολύ σημαντική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ