Δολοφονία στο Ψυχικό: Tα «σκοτεινά» σημεία της εκτέλεσης του 54χρονου

Δολοφονία στο Ψυχικό: Tα «σκοτεινά» σημεία της εκτέλεσης του 54χρονου

Σοκ προκαλεί η δολοφονία συνέβη σήμερα το πρωί στο Ψυχικό, με θύμα έναν άνδρα, τον Π.Σ., τοπογράφο-μηχανικό, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο.

Οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, περνώντας στο μικροσκόπιο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τόσο του 54χρονου όσο και του συνεταίρου του, προκειμένου να εντοπίσουν τα ενδεχόμενα κίνητρα πίσω από την εγκληματική ενέργεια.

Μία επίθεση που είχε συνδεθεί τότε με την δραστηριότητα του στην Μύκονο αλλά και σε μικρότερη κλίμακα στην Πάρο. Όπου πέρα από τις τοπογραφικές μελέτες που προχωρούσε σε εκατοντάδες ακίνητα (χρησιμοποιούσε για την ακριβή τους αποτύπωση και drones) είχε ασχοληθεί και με αγοραπωλησίες ακινήτων όπου είχαν δημιουργηθεί τριβές.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται εάν υπήρχαν παραπλανητικές γνωματεύσεις ακινήτων.

Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει παλαιότερες υποθέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας της Μυκόνου», προκειμένου να βρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία έχει κάποιες ενδείξεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος. Αυτό που πιστεύουν οι Αρχές είναι πως πρόκειται για μία εκδικητική επίθεση που σχεδιαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη συνέχεια οι ιθύνοντες προχώρησαν στην πρόσληψη του δολοφόνου ώστε να κάνει την εκτέλεση.

Ψυχικό: Το χρονικό της εκτέλεσης

Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν τις 09:00 το πρωί, όταν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού πλησίασε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό.

Ξαφνικά, ο οδηγός της μηχανής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον άνθρωπο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στον συνέταιρό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας περισυνέλεξαν περίπου 20 κάλυκες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 8 σφαίρες βρήκαν τον 34χρονο.

Ψυχικό: Η μαφιόζικη εκτέλεση και τα σκοτεινά σημεία της

Το ηχητικό ντοκουμέντο της μαφιόζικης εκτέλεσης σοκάρει, 16 πυροβολισμοί μέσα σε κάτι λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή το πρωί, μέσα σε κατοικημένη περιοχή στο Νέο Ψυχικό και τον δράστη να διαφεύγει. Με ένα μικρό διάλειμμα για να αλλάξει γεμιστήρα και να αποτελειώσει τον 54χρονο τοπογράφο, που βρισκόταν μόνο στο αυτοκίνητό του. Ο δράστης ανοίγει πυρ και φεύγει όταν είναι βέβαιος πως ο άτυχος άντρας έχει ξεψυχήσει.

Η σορός του θύματος μεταφέρεται σε νοσοκομείο και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη για ώρες. Οι αυτόπτες μάρτυρες προσπαθούν να συνέλθουν.

Η δολοφονία σημειώνεται λίγο μετά τις 08:20 το πρωί σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο πολυσύχναστους δρόμους του Νέου Ψυχικού. Ο δράστης είναι μόνος και φοράει κράνος ακολουθεί τον 54χρονο τοπογράφο με τη μηχανή του και καταφέρνει να τον πλησιάσει σε απόσταση βολής. Με το που φτάνει δίπλα από το παράθυρο του οδηγού, βγάζει το όπλο και αρχίζει να πυροβολεί.

Στην περιοχή της εν ψυχρώ δολοφονίας υπάρχουν κάμερες, που έχουν καταγράψει το έγκλημα καρέ – καρέ, μαζί με τις κινήσεις και τον σωματότυπο του δράστη. Όλα αυτά όπως αποδείχθηκε αν και τα γνώριζε δεν τον έκαναν να διστάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος άντρας, δεν ήταν δικό του, αλλά συνεργάτη του. Δεν είχε το παραμικρό περιθώριο διαφυγής και αντίδρασης εκείνα τα δευτερόλεπτα.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως ο δράστης άνοιξε πυρ με ένα 9άρι πιστόλι.

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Το παρελθόν του 54χρονου θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος που δολοφονήθηκε ήταν πατέρας δυο παιδιών και φέρεται να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού τρεις φορές στη Μύκονο, με τον ίδιο να έχει κάνει καταγγελία για μία από τις επιθέσεις σε βάρος του το 2021.

Τελευταία φορά που είχε στοχοποιηθεί ήταν πριν από περίπου 18 μήνες. Μετά από εκείνη την επίθεση φέρεται να είχε προσλάβει σωματοφύλακα για την προστασία του, ο οποίος τον συνόδευε στις περισσότερες μετακινήσεις του. Το πρωί όμως ήταν μόνος κι απροστάτευτος.

Οι Αξιωματικοί της αστυνομίας που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα, θεωρούν πως ο 54χρονος τοπογράφος έπεσε θύμα της μαφίας της Μυκόνου. Νονών της νύχτας που τον ήθελαν νεκρό.

Το θύμα δεν είχε ποινικό παρελθόν. Το όνομά του, δεν είχε ακουστεί και δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε ύποπτες δραστηριότητες. Από το 2000 είχε κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στη Μύκονο και τα τελευταία χρόνια μοίραζε το χρόνο του, ανάμεσα στο νησί των Ανέμων και το Νέο Ψυχικό.

Οι Αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε ακόμα ένα συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε κάτω από το φως της ημέρας, στην καρδιά μιας πολυσύχναστης περιοχής.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, με τον δολοφόνο να κρύβεται και μια σειρά από ερωτήματα για τα αίτια του φονικού να περιμένουν απαντήσεις.

"Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο", αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος

Ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος, μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος που βοηθούσε τους πάντες».

Κατόπιν ο δικηγόρος μίλησε για μια μεταβολή που συνέβη στην ζωή του 54χρονου τοπογράφου και που όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «του άλλαξε την ζωή».

«Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Ασχολείτο με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά».

Γιώργος Καλλιακμάνης για εκτέλεση στο Ψυχικό: "Ο δολοφόνος είχε ομάδα υποστήριξης"

Εν συνεχεία ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής σχολίασε στο Live News τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης που έγινε το πρωί στο Νέο Ψυχικό.

«Ο δολοφόνος είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πολύ καλά να κρατάει το πιστόλι. Κι αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν που δείχνουν το τζάμι από το παράθυρο (του αυτοκινήτου του θύματος ) που με σταθερό χέρι ρίχνει όλες τις βολές στο ίδιο σημείο».

Και τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης: «Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος (ο εκτελεστής) πάει μόνος του. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε σίγουρα ομάδα υποστήριξης. Είχε σίγουρα ανθρώπους σε κάποια καίρια σημεία του έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Καλλιακμάνη, κάμερες την προηγούμενη μέρα έχουν ”πιάσει” το ίδιο άτομο με τον ίδιο ρουχισμό να περνά από το ίδιο σημείο περίπου την ίδια ώρα.

Ψυχικό: Βίντεο ντοκουμέντο - Η ύποπτη μηχανή που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Τις τελευταίες ώρες έχουν φτάσει στις Αρχές πάνω από 18 βίντεο που καταγράφουν το σημείο της δολοφονίας από τη στιγμή της εκτέλεσης μέχρι τη διαφυγή του δράστη.

Ένα από αυτά τα βίντεο παρουσιάζει το LIVE NEWS. Στο αποκλειστικό βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο δράστης με τη μοτοσυκλέτα κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας.

Χρονικά το βίντεο ταιριάζει με την ώρα της δολοφονίας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται εάν ο αναβάτης της μηχανής είναι και ο δράστης.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε στήσει καρτέρι και παρακολουθούσε το θύμα. Όταν είδε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο το ακολούθησε.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του θύματος

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν επιτυχημένος τοπογράφος μηχανικός.

Γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Έκανε τοπογραφικές μελέτες κι άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών.

Τα πιο πετυχημένα deals φαίνεται να τα έκλεινε στη Μύκονο. Εκεί το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια. Μάλιστα, ο 54χρονος απέκτησε αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο νησί των ανέμων, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

O Χρήστος Βερώνης, δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε: «Από το 1997 εργαζόταν και έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με την δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου».

Το θύμα της επίθεσης είχε ανοιχτεί και στο εξωτερικό. Φέρεται να έκλεινε δουλειές σε γειτονικές χώρες, όπως η Ρουμανία.

Οι επιθέσεις σε βάρος του

Ο Παναγιώτης Στάθης σύμφωνα με πληροφορίες, είχε έρθει σε σύγκρουση με διάφορους επιχειρηματίες με κάποιες υποθέσεις, όπως αυτή που αφορούσε πασίγνωστη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο, να φτάνουν στα δικαστήρια.

Ο 54χρονος δεν είχε ποινικό μητρώο. Φέρεται να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού πριν από λίγα χρόνια, όχι μία, αλλά δύο φορές στην Μύκονο, κάτι που δεν κατήγγειλε στις Αρχές.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, πέφτει ξανά θύμα ξυλοδαρμού στο Χαλάνδρι. Ήταν η μοναδική φορά που κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για απλή σωματική βλάβη.

Ψυχικό: "Φάγανε τον καλύτερο άνθρωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου"

Φίλοι του Παναγιώτη Στάθη μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, βρίσκονται ακόμα σε σοκ.

Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ποιος μπορεί να ήθελε να βλάψει τον 54χρονος τοπογράφο. «”Φάγανε” τον καλύτερο άνθρωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Σε αυτή την κοινωνία ζούμε. Μας έχουνε φέρει σε απόγνωση. Δεν γνωρίζαμε ποτέ ότι μπορεί να είχε απειληθεί, ακόμα και τον ξυλοδαρμό που λένε δεν ξέραμε».

Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Ένα αγόρι που σπουδάζει τοπογράφος στην Αθήνα και ένα κορίτσι που θα δώσει του χρόνου πανελλήνιες. Ο 54χρονος μαζί με τον αδελφικό του φίλο, ίδρυσαν τεχνική εταιρεία μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους.

«Μηχανικοί και οι δύο, τοπογράφοι και οι δύο. Αγαπημένοι, αδέρφια είναι. Γκαρσόνια δουλεύανε και οι δύο και καταφέρανε και κάνανε αυτό το πράγμα που κάνανε. Δύο άτομα είναι η εταιρεία».

Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Οι επιχειρηματικές σχέσεις του θύματος στη Μύκονο έχουν μπει και αυτές στο μικροσκόπιο των Αρχών και εξετάζονται οι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος.

"Ξέρω έναν άνθρωπο που ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις"

Στενός φίλος του 54χρονου τοπογράφου που τους συνδέει φιλία τριάντα ετών μίλησε στο Live News για το θύμα όπως τον γνώριζε.

«Ήταν ένας άνθρωπος μηχανικός, επιστήμονας, άρτια εκπαιδευμένος, ο οποίος βοήθαγε όλο τον κόσμο, όλο τον κόσμο. Δεν υπήρχε άνθρωπος να του ζητήσει βοήθεια και να μην τον βοηθήσει. Τι να σας πω, ότι μεγάλο μέρος της νέας νομοθεσίας έβγαινε από αυτό το γραφείο; Η δραστηριότητά του ήταν ότι κάθε Πέμπτη, πήγαινε και μέτραγε στη Μύκονο ως τοπογράφος. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα», είπε αρχικά ο στενός φίλος του θύματος.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις. Να βρεθούν αυτοί οι αλήτες, τουλάχιστον να απαλλαχθεί η σκέψη μας από όλο αυτό το πράγμα. Δεν πάει το μυαλό μου πουθενά. Με όποιον φίλο μιλήσαμε τώρα, αυτό είπε «ένα τραγικό λάθος». Μόνο ένα μεγάλο λάθος να έχει γίνει εκεί. Μόνο ένα τραγικό, μεγάλο λάθος της μαφίας. Έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τη δουλειά του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 04|07|24 17:39

Νέο Suzuki SWIFT ... Πρωτοπόρο [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ