Δολοφονία στο Ψυχικό: «Χαρτογραφούν» το δρομολόγιο του εκτελεστή του 54χρονου – «Ανοίγουν» οι φάκελοι του τοπογράφου

Δολοφονία στο Ψυχικό: «Χαρτογραφούν» το δρομολόγιο του εκτελεστή του 54χρονου – «Ανοίγουν» οι φάκελοι του τοπογράφου

Μόλις 30 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο στυγνός δολοφόνος για να αδειάσει τον γεμιστήρα στον 54χρονο τοπογράφο την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητο έξω από την τεχνική εταιρεία στην οποία ήταν συνέταιρος στο Ψυχικό.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει τις έρευνες για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου που έκανε δουλειές σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο και Ίο «ξεσκονίζουν» τις κάμερες που υπάρχουν στο τρίγωνο Ψυχικό- Χαλάνδρι- Μαρούσι προκειμένου να ιχνηλατήσουν το δρομολόγιο της μηχανής που χρησιμοποίησε ο δράστης με τα μαύρα ρούχα, τα μαύρα γάντια και το λευκό κράνος.

Άλλωστε το Ψυχικό είναι μια περιοχή με πολλές κάμερες σε σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και λεωφόρους και έτσι το δρομολόγιο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» προκειμένου να εντοπιστεί ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος. Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως στους αστυνομικούς είναι το ότι ο δολοφόνος έδρασε σαν «μοναχικός λύκος». Δεν φαίνεται να επέλεξε να έχει κάποιον οδηγό και συνεργό. «Έκανε τη δουλειά» μόνος του. Μάλιστα οι κινήσεις ακριβείας, καθώς όλες οι βολές διαπέρασαν τα φιμέ τζάμια του οχήματος και βρήκαν τον στόχο τους και το γεγονός ότι ξαναγέμισε το όπλο για να πυροβολήσει το θύμα, δείχνουν έναν δράστη επαγγελματία. Ορισμένοι δεν αποκλείουν να ήρθε από το εξωτερικό για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου και στη συνέχεια «εξαφανίστηκε».

Ο εκτελεστής του τοπογράφου, σύμφωνα με το MEGA, είχε κάνει πρόβα 24 ώρες πριν από την δολοφονία, κάτι που διαπιστώθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν οι Αρχές στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης, 90 λεπτά πριν από τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του.

Το ίδιο, σύμφωνα με το MEGA, συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως εξακρίβωσαν οι Αρχές από την εξέταση του υλικού.
Μάλιστα, κάποια δεδομένα αυτής της εκτέλεσης κάνουν εντύπωση ακόμη και στους αστυνομικούς. Ένα από αυτά είναι ότι ο εκτελεστής είχε σχεδιάσει με πρωτοφανή τρόπο λεπτομέρειες της δολοφονίας, αφού στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, όπως είχε γράψει και το enikos.gr, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.

Έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Το δεύτερο επίπεδο των ερευνών έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη. Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του τοπογράφου, ενώ κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει ήδη στην Μύκονο, όπου ο 54χρονος είχε αναπτύξει, κυρίως, τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ασχολούμενος με οικόπεδα «φιλέτα» του νησιού.

Στην ουσία οι έρευνες «ακουμπούν» τη «Μαφία της οικοδομής της Μυκόνου». Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι αν η δολοφονία του 54χρονου συνδέεται με τους προηγούμενους ξυλοδαρμούς εναντίον του – εκ των οποίων κατήγγειλε τον έναν και έκανε μήνυση το 2021- ή πρόκειται για έγκλημα που δεν συνδέεται με το παρελθόν. Πληροφορίες από την Μύκονο που γνώριζαν τον τοπογράφο υποστηρίζουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 54χρονος αποφάσισε να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από το κύριο αντικείμενο εργασίας του και ασχολήθηκε και με το real estate. Αυτό όπως λένε, μπορεί να ενόχλησε κάποιους που τον είδαν να «ανακατεύεται» στα πόδια τους.

Οι φάκελοι του τοπογράφου

Όπως αναφέρουν στην «Καθημερινή» παράγοντες της αγοράς και πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Παναγιώτης Στάθης εθεωρείτο ένας από τους καλύτερους τοπογράφους. Επισκεπτόταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το «νησί των ανέμων», είχε άριστη επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και μάλιστα αναμενόταν να παραστεί στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αντικείμενο το νέο χωροταξικό σχέδιο. Επιπλέον, είχε επαγγελματική και οικογενειακή σχέση με ισχυρό εργολάβο του νησιού και είχε συντάξει τεχνικές εκθέσεις για ιδιαίτερα δημοφιλή beach bar της Μυκόνου που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Προσφάτως φέρεται να είχε αγοράσει ο ίδιος έκταση στην περιοχή Άγιος Στέφανος. Κάποιες πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», που πάντως δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθούν από επίσημα χείλη, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αγορά είχε υπάρξει αιτία έντονων προστριβών, με άτομο από το νησί της Μυκόνου να ψάχνεται προκειμένου «να κάνει κακό» στον 54χρονο. Άλλη πηγή ενημέρωσης ανέφερε στην «Κ» ότι ο άτυχος τοπογράφος είχε έρθει σε ρήξη με δραστήριο επιχειρηματία του νησιού (σ.σ. όχι άγνωστο στις διωκτικές αρχές της χώρας), πληροφορία ωστόσο που διαψεύστηκε από νομικούς κύκλους που ρωτήθηκαν σχετικά. Εκτός από την Μύκονο ο 54χρονος είχε δραστηριότητα σε Πάρο και Ιο. Συγκεκριμένα, στην Πάρο περισσότερες από μία πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε συντάξει τοπογραφικές μελέτες για μια επένδυση – αγοραπωλησία, η οποία είχε αποτελέσει πεδίο δικαστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε πωλητή και αγοραστή εξαιτίας, κατά πληροφορίες, 4.000 τετραγωνικών μέτρων που θεωρούνταν αυθαίρετα. Επαγγελματική δραστηριότητα είχε, τέλος, και στην Ίο, όπου εξάλλου φέρεται συχνά να παραθέριζε με την οικογένειά του. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες αξιολογούνται από τα στελέχη της Ασφάλειας ώστε να προσδιορίσουν το κίνητρο και εντέλει την ταυτότητα του δράστη.

Το καρτέρι θανάτου

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έγινε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Τρίτης (2/7) στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό.

Την ώρα που ο 54χρονος στάθμευε το αυτοκίνητο, πέρασε από δίπλα με ένα μαύρο σκούτερ, προσέγγισε το θύμα από την θέση του οδηγού και άνοιξε πυρ εναντίον του. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο δράστης τον «γάζωσε» με δεκάδες σφαίρες, ,καθώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα είναι νεκρός. Φαίνεται, δε, πως αδιαφόρησε πλήρως για τις κάμερες και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς δεν δίστασε να στήσει την φονική ενέδρα νωρίς το πρωί και σε κεντρικό σημείο της περιοχής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ